Šiaulių dramos teatro premjeros „Viešbučio šeimininkė“ trupė: dvi Mirandolinos, po vieną aktorių kitiems vaidmenims ir vienintelė nepakartojama režisierė Regina Steponavičiūtė.
Vadimo SIMUTKINO nuotr.
Laima TRUMPYTĖ
Savo aštuoniasdešimtmetį Šiaulių dramos teatras nutarė pasitikti linksma premjera - italų dramaturgo Carlo Goldoni komedija „Viešbučio šeimininkė“, kuri nagrinėja amžinąsias temas: meilės ir išdidumo, pinigų ir jausmų, vyrų ir moterų santykių dilemas.
 
Kaip tik dėl tų amžinųjų temų šią komediją ir nutarė statyti režisierė Regina Steponavičiūtė, premjeros pristatymo metu atsiribojusi nuo teatro jubiliejui skirtų renginių, o „Viešbučio šeimininkės“ pastatymą įvardijusi kaip malonumą dirbti su būtent tokia aktorių trupe, ką tik parengusią pjesę pagal Renatos Šerelytės kūrinius.
 
O komandą išties režisierė surinko neeilinę. Viešbučio šeimininkę Mirandoliną, dalykišką ir kartu labai išdidžią moterį, spektaklyje vaidina dvi aktorės - Jūratė Budriūnaitė ir Danguolė Petraitytė, o šeimininkės mylimąjį kavalierių Ripafratą, karį, kuris į moteris žiūri iš aukšto, - tik vienas Aurimas Pintulis.
Dvi žavios charakterinės aktorės Lina Bocytė ir Nomeda Bėčiūtė spektaklyje vaidina... žavias charakterines aktores Ortenziją ir Dejanirą.
 
Juozas Bindokas „Viešbučio šeimininkėje“ - XVIII amžiaus milijonierius grafas Albafiorita, o Romanas Dudnikas - tik markizas Forlipopolis. Vienas iš jauniausių Šiaulių dramos teatro aktorių Mindaugas Jurevičius vaidina Fabricijų, o vienas iš vyriausių Vladas Baranauskas - Silvio...
 
Kad kuo geriau būtų perteikta trijų šimtmečių senumo komedijos dvasia, pasistengė ir režisierė, ir Paulius Jasiūnas parinkdami muziką, kostiumų dailininkas ir scenografas Galius Kličius kurdamas idiliškai ironišką Italijos peizažą ir spręsdamas, ar įvilkti į krinolinus XXI amžiaus aktores...
 
O kad XVIII amžiaus vaizdas scenoje būtų kuo įtikinamesnis, choreografas Mindaugas Kosaitis pamokė aktorius ne tik plastikos, bet ir rafinuotų XVIII amžiaus manierų... 



Į viršų