Vakar Šiaulių pramonininkų asociacijoje (ŠPA) vyko diskusija „Kokio oro uosto reikia Šiauliams?“ Surengtoje diskusijoje dalyvavo susisiekimo viceministras Arijandas Šliupas.

Diana JANUŠAITĖ
Pokalbio metu Šiaulių miesto valdžia ir ŠPA asociacijos nariai pasisakė už tai, kad Šiaulių oro uostas išliktų ir trauktų investicijas iš kitų verslo sektorių.
,,Šiaulių oro uostas yra strateginis miesto objektas. Mes, pramonininkai, esame gyvybiškai suinteresuoti, kad šis objektas išliktų, todėl 2015 m. savo veiklos kryptyse šį klausimą įvardijome kaip prioritetinį. Tikrai darysime, ką galime – nuo diskusijų, konstruktyvios kritikos iki aktyvių siūlymų – kad objektas ne merdėtų, o klestėtų”, - sakė ŠPA prezidentas A. Stulpinas.
Tuo tarpu susisiekimo viceministras A. Šliupas šiuo klausimu nebuvo itin optimistiškas.
„Matome galimybę jį vystyti vadovaujantis komercine logika, tačiau pastebime, kad vis dar yra daug kliūčių, trukdančių verslui plėtotis. Mes pirmiausia turime išspręsti problemas, kurios yra aktualios, nes tik tokiu būdu atsiras naujos galimybės“, - kalbėjo A. Šliupas.
Anot susisiekimo viceministro, pagrindinė problema ta, kad Šiaulių oro uoste privatus verslas negali išsinuomoti žemės ir statyti sandėlius ar kitą infrastruktūrą, reikalingą jų verslui. Todėl jis šią problemą siūlo spręsti Vilniaus, Kauno, Palangos ir Šiaulių oro uostus sujungus į vieną įmonę. Šiaulių miesto valdžia tam nepritaria ir siūlo ieškoti kitų problemos sprendimo būdų.

Į viršų