Asta VOLKOVAITĖ
Internetu užsimezgusi draugystė su tariama gražuole Džesika septyniolikmečiui šiauliečiui kainavo ne vieną tūkstantį litų. Vaikinas taip pametė galvą, jog pildė beveik visus virtualios draugės norus. Kaip vėliau paaiškėjo, tariama gražuolė net neegzistuoja, - nepilnametį reketavo jo pažįstamas.
Nepilnamečiui galvą susuko virtuali draugė
 
Anot Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės spaudai Gailos Smagriūnienės, šiuo metu Anglijoje emigranto duoną valgantį nepilnametį praėjusiais metais su Džesika virtualioje erdvėje supažindino 21-erių metų šiaulietis A. Č.  Jaunuolis pareigūnams pasakojo, kad naujoji draugė iškart paliko simpatiškos merginos įspūdį ir krito jam į akį. 
 
Nors Džesika su šiauliečiu ir realybėje nesusitiko, tai nesutrukdė įsiliepsnoti beprotiškai meilei virtualioje erdvėje. 
Praėjusių metų vasarą mergina septyniolikmečio paprašė pinigų įvairiems reikalams. Meilės apsvaigintas jaunuolis nesudvejojo ir pasišovė išpildyti Džesikos norus. Vaikinas sutiko prašomą pinigų sumą pervesti į jų tarpininko, minėto šiauliečio A. Č., banko sąskaitą. Džesikos apetitas augo ir mergina nepilnamečio prašė vis didesnių sumų.
 
Džesika išmelžė apie tūkstantį Anglijos svarų sterlingų
 
Pasak G. Smagriūnienės, pastarąjį kartą Džesika šiauliečiui pareiškė, kad jai neva reikia beveik 5 tūkstančių dolerių sveikatos draudimui apmokėti, esą ji pateko į ligoninę ar kalėjimą. Vaikinas apie Džesiką papasakojo savo artimiesiems. Šiauliečio broliui kilo įtarimų dėl virtualios draugės. Jaunuolis nusprendė šiais savo įtarimais pasidalinti su policijos pareigūnais.
 
Praėjusį trečiadienį teisėtvarkos sergėtojai nusprendė patikrinti informaciją. Į susitikimą pietiniame miesto mikrorajone pinigų atėjęs pasiimti minėtas tarpininkas nieko nebepešė. Paaiškėjo, kad mergina, vardu Džesika, realiai net neegzistuoja, - virtualia gražuole visą laiką apsimetinėjo jau minėtas tarpininkas. 
 
Šiaulietis sulaikytas ir uždarytas į Šiaulių apskrities VPK areštinę. Vaikinui pareikšti įtarimai dėl turto prievartavimo. Teismas leido įtariamąjį suimti dešimčiai dienų.
 
Apgautas vaikinas suskaičiavo, kad iš viso per savo draugo sąskaitą Džesikai perdavė apie tūkstantį Anglijos svarų sterlingų.

Į viršų