10-05-2015 13

Šeštadienį ŠPRC Prekybos ir verslo skyriaus mokiniai kartu su mokiniais siekė kulinarinės mozaikos iš 1600 kibinų rekordo.
Artūro STAPONKAUS nuotr.

Akvilė PUŠINSKAITĖ
Šeštadienių Šiaulių profesinio rengimo centro (ŠPRC) Prekybos ir verslo skyrius vėl siekė rekordo Lietuvoje. Šiaulių turgavietėje „Dvaras“ mokiniai kartu su mokytojais paruošė kulinarinę mozaiką, kuri buvo sudėliota iš 1600 kibinų. Komisija, išmatavusi šį kūrinį, pranešė, kad mozaikos dydis – 3,2x3,23 metro. Šie duomenys perduoti agentūrai, o rekordininkai laukia rezultatų.
ŠPRC Prekybos ir verslo skyriaus vedėja dr. Renata Veršinskienė „Šiaulių naujienoms“ sakė, kad kibinus mokiniai ir mokytojai ruošė dvi dienas. Šeštadienį daugiausiai laiko buvo skirta kibinų puošimui ir mozaikos gražinimui.
„Tiek daug kibinų prikepėme, o sudėliojus mozaiką nė nepastebėjome, kaip greitai šiauliečiai išskanavo kibinus. Blogų atsiliepimų negirdėjome – visi gyrė, sakė, kad skanūs“, – sakė R. Veršinskienė.
Taip pat kibinus įvertino Trakų „Senosios kibininės“ ekspertai – kibinai skanūs, tačiau jiems trūko įdarų įvairovės. Taigi ateityje Prekybos ir verslo skyriaus mokytojai planuoja mokyti savo moksleivius paruošti daugiau kibinų įdarų – galbūt su daržovėmis, kita mėsa (šįkart visi kibinai buvo paruošti su kiauliena). Anksčiau mokiniai kibinus yra kepę tik pagal mokymo programą, bet R. Veršinskienė sako, kad ateityje planuojama šiam kulinariniam gaminiui suteikti daugiau dėmesio.

 

Į viršų