Vakar „Saulės“ koncertų salėje įvyko Didždvario gimnazijos atestatų įteikimo šventė. Gimnazija į platųjį pasaulį šiemet išleido 181 93 laidos abiturientą. Išleistuvių šventėje buvo galima pasigrožėti elegantiškos aprangos įvairove, tačiau didždvariečių abiturientų veidus kur kas labiau puošė šypsenos ir pakili nuotaika. Pasidžiaugti įveiktu jų gyvenimo etapu ir pasveikinti susirinko šeimų nariai ir artimieji.

Miesto gimnazijos neatsisako tradicijos oficialiąją išleistuvių dalį rengti „ne savo namuose“. Šiandien brandos atestatus koncertų salėje vyksiančiame iškilmingame renginyje atsiims S. Šalkauskio ir „Romuvos“ gimnazijų abiturientai. O štai Šiaulių universiteto gimnazija šventę surengė savo aktų salėje. Neoficialioji išleistuvių šventės dalis – jau tėvų ir pačių abiturientų reikalas. O dabar belieka pasidžiaugti šiauliečių pasiekimais ir palinkėti pačių palankiausių vėjų ir sėkmės.

Brandos atestatų įteikimo šventė džiugi ne visiems
Kaip informuoja Šiaulių miesto savivaldybės Švietimo skyriaus Formaliojo ugdymo poskyrio vedėjas Rimas Marcinkus, septyni Šiaulių abiturientai iš egzaminų surinkę tris ir daugiau „šimtukų“, bus pagerbti Vyriausybėje bei Šiaulių miesto savivaldybėje – juos pasveikins meras.

Brandos atestatais džiaugsis ne tik miesto gimnazijų, bet ir Šiaulių profesinio rengimo centro, Sauliaus Sondeckio menų gimnazijos abiturientai. Tačiau ši šventė džiugi ne visiems.

Šiaulių miesto savivaldybės Švietimo skyriaus Formaliojo ugdymo poskyrio vyr. specialistė Edita Minkuvienė sako, kad iš viso mieste ketinusiųjų laikyti valstybinius brandos egzaminus buvo 1595,  o pačiose gimnazijose – 1165. Vieni, jau buvę dvyliktokai, su plačia šypsena atsiims brandos atestatus ir džiaugsis įgytu viduriniu išsilavinimu, bet kaip ir kasmet, bus keli, gavę tik mokymosi pasiekimų pažymėjimus. Jie turės kitais metais bandyti laikyti egzaminus, kad gautų atestatą.

Gimnazijos didžiuojasi savo „šimtukininkais“
Šiaulių universiteto gimnazija šiemet išleido XII abiturientų laidą. Iškilmingoje šventėje įteikti 139 brandos atestatai. Šios laidos abiturientai pasižymėjo iniciatyvumu meninėje ir mokslinėje srityse, aktyviai dalyvavo olimpiadose, konkursuose. Puikiai mokėsi bei aukščiausius įvertinimus už egzaminus gavo daugiau nei dvidešimt gimnazijos abiturientų: Mantas Arlauskas (tikslieji mokslai), Olivija Kaunaitė, Edvinas Aleksandravičius (tikslieji mokslai), Aušrinė Skėrytė (humanitariniai mokslai), Gintarė Gvazdikaitė, Arnas Steponavičius, Tautvydas Daunys, Mantas Kulikauskas, Domantas Karvelis, Rūta Minickaitė, Gabrielė Nekrašaitė, Gabrielė Šulčiūtė, Laura Valatkevičiūtė, Vaiva Veronika Veliulytė, Robertas Čiarba, Domantas Girdenis, Lukas Janulis, Gintarė Juknytė, Alisa Korosteliova, Simonas Liaudanskis, Silvija Savickaitė ir Rūta Tijūnaitytė.

Ypač aukštų rezultatų, laimėjimų olimpiadose ir konkursuose pasiekė Šiaulių universiteto gimnazijos abiturientai Milda Jocaitė, Dovydas Vaitkus, Kamilė Stankevičiūtė ir Edvinas Aleksandravičius. Daugiausiai šimtukininkų parengė lietuvių kalbos mokytoja ekspertė Vida Marcišauskaitė, anglų kalbos vyr. mokytoja Jolanta Janavičienė, rusų kalbos mokytoja metodininkė Lena Vladimirova, fizikos vyr. mokytojas Saulius Pelanskis, informacinių technologijų mokytoja metodininkė Diana Vaivadienė, matematikos mokytoja metodininkė Laima Morkuvienė.

„Romuvos“ gimnazija taip pat džiaugiasi XI laidos abiturientų pasiekimais ir dalijasi džiugia informacija. Pribloškia romuviečių anglų kalbos brandos egzamino rezultatai: vidutinis mokinių balas – 70,8. Net 10 mokinių arba 7,2 proc. anglų kalbos egzaminą laikiusių abiturientų (respublikos vidurkis – 3,8 proc.) pasiekimai įvertinti 100 balų.

Matematikos valstybinį brandos egzaminą išlaikė visi „Romuvos“ gimnazijos gimnazistai. 100 balų įvertinti net 9 mokiniai, o tai sudaro 8,57 proc. matematikos egzaminą laikiusių mokinių, kai respublikoje šis procentas siekia 2,18. Informacinių technologijų brandos egzaminą laikiusių 3 mokinių pasiekimai įvertinti 100 balų. Chemijos valstybinį brandos egzaminą išlaikė visi jį laikę gimnazijos abiturientai, o vidutinis gimnazistų balas šiame egzamine – 80,8.

Be jokios abejonės, šviesią ir stiprią abiturientų laidą išleido Didždvario gimnazija. Šioje gimnazijoje mokiniai gali mokytis Tarptautinio bakalaureato diplomo programoje, kurios diplomas suteikia galimybę studijuoti geriausiuose ne tik šalies, bet ir pasaulio universitetuose.

Net 8 laidos mokiniai džiaugiasi geriausiais rezultatais. Anglų kalbos aukščiausią įvertinimą gavo Paulius Greičius, Simona Jasaitytė, Ernestas Lingvinas, Karolina Varkulevičiūtė, Jonas Šatas, Emilija Kazlauskaitė, Justas Zavackas ir Andrejus Kostarevas. Jis aukščiausią įvertinimą gavo ir iš kompiuterių mokslo dalyko.

2016 07 14 20

Didždvario gimnazijos atestatų įteikimo šventė. Gimnazija į platųjį pasaulį šiemet išleido 181 93 laidos abiturientą
Artūro STAPONKAUS nuotr.

Į viršų