Architektūros (pokalbių) fondas tęsia dvyliktąjį pokalbių ciklą, skirtą mokytis bendradarbiauti. Antrojo ciklo renginio metu menotyrininkė Elona Lubytė kalbėsis su nepriklausoma kuratore, meno kritike Laima Kreivyte ir menininku Deimantu Narkevičiumi.

Liepos 17 dieną (ketvirtadienį) 20 val. Nacionalinėje dailės galerijoje įvyks antrasis ciklo pokalbis – „Šiuolaikinio meno įvietinimai“. Pašnekovų bus klausiama: kaip vyko sovietmetyje ir vyksta šiandieną tarptautinių kūrybinių praktikų įvietinimas Lietuvos šiuolaikinio meno scenoje? Kas nutinka, kai palikęs baltąjį kubą šiuolaikinis menas patenka į viešąją erdvę? Kuris, vėluojančios modernizacijos ar tyliojo modernizmo, apibrėžimas padeda geriau suprasti mūsų šiuolaikinio meno ištakas?
L. Kreivytė yra nepriklausoma kuratorė, meno kritikė, Vilniaus dailės akademijos ir Europos humanitarinio universiteto dėstytoja. Deimantas Narkevičius vienas iš labiausiai tarptautinėje šiuolaikinio meno scenoje pripažintų Lietuvos menininkų, dėstantis Vilniaus dailės akademijoje.
Architektūros (pokalbių) fondo dvyliktojo ciklo tikslas – mokytis bendradarbiauti. Atspirties tašku pasirinkta Nacionalinėje dailės galerijoje vykstanti ir į viešąsias erdves išsiveržusi skulptoriaus Mindaugo Navako kūrybos retrospektyva „Šlovė buvo ranka pasiekiama”. Kalbantis su skirtingų patirčių pašnekovais ir atsakant į auditorijos klausimus, sieksime suprasti kūrėjų nebendradarbiavimo priežastis.
Šiandien yra daug kalbama apie skirtingų sričių atstovų, taip pat ir kūrėjų, bendradarbiavimą. O kaip tai vyksta iš tikrųjų? Kaip dabartinės politinės, ekonominės, sociokultūrinės ir technologinės permainos keičia visuomenės suvokimą apie šiuolaikinį meną ir viešąsias erdves? Kodėl naujų galimybių akivaizdoje menininkai, užsakovai ir publika nebendradarbiauja?
Kitos 12-ojo Architektūros (pokalbių) fondo ciklo paskaitos:
Liepos 31 d. „Skulptūros ekonomika“. Su ekonomiste Aušra Maldeikiene ir menotyrininku Ernestu Parulskiu kalbėsis E. Lubytė.
Rugsėjo 4 d. „Kūrybinio pasipriešinimo taktikos“. Su miesto antropologe Jekaterina Lavrinec, istoriku Aurimu Švedu ir inovacijų konsultantu Eigirdu Žemaičiu kalbėsis E. Lubytė.
Rugsėjo 11 d. „Šlovė buvo ranka pasiekiama“. Su skulptoriumi M. Navaku kalbėsis Nacionalinės dailės galerijos vadovė Lolita Jablonskienė.

Į viršų