Šiaulių  konservatorija, dalyvaujanti Socrates Comenius daugiašalės partnerystės projekte „Europos garsai ir žodžiai”, nuolat bendrauja su savo partnerėmis projekte - Rumunijos, Italijos, Prancūzijos, Turkijos, Portugalijos ir Lietuvos mokyklomis.

Paskutinis partnerių susitikimas vyko Portugalijos mieste Bragoje, į  kurį vyko projekto koordinatorė ir 5 moksleiviai iš  Šiaulių konservatorijos. Bragoje šiauliečiai pirmiausia apsilankė Calosuste Gulbenkian konservatorijoje, kur aktyviai dalyvavo pamokose. Be to, mokiniai tikrinosi savo žinias apie projekto šalis pagal paruoštus klausimynus, mokytojai konferencijoje, darbo grupėse analizavo ir vertino atliktus darbus, keitėsi metodine medžiaga. Priėmime miesto municipalitete visi projekto dalyviai daug sužinojo apie miestą, pristatė savo mokyklas.

Daug laiko užėmė repeticijos baigiamajam koncertui, kurio metu visų  mokyklų moksleiviai, suburti į jungtinį orkestrą, grojo savo pačių kūrinius metų laikų tema (lietuvių buvo kūrinys apie rudenį), bendras choras dainavo savos kūrybos dainą apie projektą.  

"Šiaulių naujienų" inf.
Į viršų