Šiaulių dainavimo mokyklos „Dagilėlis” ir chorų vadovas Remigijus Adomaitis už savo aktyvią veiklą įvertintas LATGA-A.
Vadimo SIMUTKINO nuotr.

Romualda URBONAVIČIŪTĖ 

Šiandien, pirmąją „Šiaulių dienų’2010” šventės dieną, miesto Savivaldybės tarybos iškilmingame posėdyje bus pristatyta naujoji miesto garbės pilietė gydytoja Jūra Nijolė Daulenskienė ir vyks visų Šiaulių miesto garbės piliečių pagerbimo ceremonija. Šiame posėdyje Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūros (LATGA-A) generalinis direktorius Edmundas Vaitekūnas įteiks atstovaujamos asociacijos apdovanojimą „Aukso žvaigždė” Šiaulių „Dagilėlio” dainavimo mokyklos ir berniukų ir jaunuolių choro „Dagilėlis“ įkūrėjui ir vadovui Remigijui Adomaičiui už aktyvią kultūrinę veiklą, chorinio meno puoselėjimą, Lietuvos autorių kūrinių sklaidą.

Pedagogas ir dirigentas Remigijus Adomaitis - daugkartinis įvairių festivalių ir konkursų laureatas, o vadovaujamos Dainavimo mokyklos kolektyvai nuolat  dalyvauja miesto, respublikiniuose renginiuose, koncertuoja užsienio šalyse, surengia dešimtis koncertų kasmet. „Dagilėlis” yra „Aukso paukštės”, įvairių tarptautinių chorų konkursų laureatas.

LATGA-A apdovanojimas „Aukso žvaigždė”, sukurta skulptoriaus Aloizo Jonušausko, nuo 2006 metų įteikiama autoriams už kūrybinius pasiekimus, atlikėjams, meninių kolektyvų vadovams bei renginių  organizatoriams už autorių kūrinių sklaidą, kitiems asmenims (Lietuvos ir užsienio šalių teisininkams, specialistams, ekspertams, tarptautinių organizacijų vadovams) už nuopelnus. Šis apdovanojimas yra įteiktas 41 autoriui ir 17 kitų asmenų, tarp jų 8 iš užsienio šalių. 

Į viršų