Vasario mėnesį Lietuvos viešosios bibliotekos skelbia atsargaus elgesio internete mėnesiu ir kviečia gyventojus - ypač vaikus ir paauglius - išmokti internete elgtis atsargiai.

Po Lietuvoje plačiai nuskambėjusio kriminalinio įvykio, susijusio su neatsargia pažintimi interneto socialiniuose tinkluose, rengiama akcija pradedama visus 2011 metus truksianti nacionalinė kampanija "Atsargus internete", kurią vykdys daugiau nei tūkstantis viešųjų bibliotekų.

"Viešosios bibliotekos tapo svarbiais informacinės visuomenės centrais - jose žmonės gali rasti ne tik spausdintos, bet ir elektroninės informacijos. Naujos galimybės visiems susijusios ir su naujais iššūkiais - juk atsargaus elgesio internete reikia mokytis lygiai taip, kaip vaikystėje išmokome atsargiai elgtis gatvėje. Daugiau sužinoti apie saugumą internete žmonės galės atvykę ir į savo viešąją biblioteką", - sako projekto "Bibliotekos pažangai" vykdomos kampanijos "Atsargus internete" koordinatorė Inga Manelytė.

Nacionalinė kampanija "Atsargus internete" bibliotekose prasidės vasario 1 dieną specialia pamoka, kurią ves populiarusis televizijos personažas Gustavas. Vėliau kiekvieną vasario antradienį vyks nacionalinės "Protų kovos", kuriose galės varžytis komandos iš visos Lietuvos. Ši akcija nauja tuo, kad vaizdo transliacijų būdu per internetą suvienys per tūkstantį šalies viešųjų bibliotekų ir keliasdešimt tūkstančių jų lankytojų.

"Protų kovose" bibliotekose laukiame ne tik vaikų ir paauglių, bet ir jų tėvų bei senelių. Tai bus įdomus, žaismingas, visų amžiaus grupių žmones įtraukiantis ir - svarbiausia - žinių prasme naudingas žaidimas. Juk linksmai mokytis kur kas smagiau", - sako I. Manelytė.

Lietuvos viešosiose bibliotekose vykdoma kampanija "Atsargus internete" yra projekto "Bibliotekos pažangai" dalis. Iki 2012 metų truksiantį projektą "Bibliotekos pažangai" Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka įgyvendina kartu su Kultūros ministerija ir šalies viešosiomis bibliotekomis. Projekte dalyvauja per 1 tūkst. 200 viešųjų bibliotekų.

Eltos inf.
Į viršų