„Šiaulių „Saulėtekio“ gimnazija jau nuo 2006-ųjų dalyvauja Lenkijos miesto Žary

bibliotekos organizuojamoje jaunųjų kūrėjų - nuo šešerių iki 19 metų - ekslibrių bienalėje ir jau keturi jaunieji šios gimnazijos ekslibrininkai tapo bienalės lauretais.

Kadangi Žary biblioteka organizuoja tokį projektą jau dvidešimt penkerius metus ir yra sukaupusi Europoje didžiausią vaikų sukurtų ekslibrių kolekciją, todėl yra suinteresuota, kuo labiau plėsti, ir tai daro per kilnojamąsias parodas.

„Saulėtekio gimnazijos dailės mokytoja Rasa Prišmontienė, kurios mokiniai Žary bienalėje tapo laureatais, tapo 13-osios vaikų ir jaunimo ekslibrio bienalės „Žary'2010“ (Lenkija) organizatore Šiaulių „Laiptų“ galerijoje - čia įvairaus amžiaus šiauliečiai gali pamatyti 315 ekslibrių iš 18 pasaulio valstybių bendrojo lavinimo, vaikų ir jaunimo kūrybos centrų, dailės mokyklų, o šią  parodą pristatė Žary viešosios bibliotekos direktorius Jan Wiktor Tyra.

Kadangi Lietuvos bendrojo lavinimo mokyklose ekslibrio žanras nėra populiarus, dailininkė Rasa Prišmontienė pakvietė sudaryti ir antrąją parodą - lietuvišką, kur 80 ekslibrių sukūrė moksleiviai iš Šiaulių, Panevėžio miesto ir rajono bei Mažeikių ugdymo įstaigų. 

"Šiaulių naujienų" inf. 

Į viršų