Šiaulių kultūros centro Aklųjų ir silpnaregių skyrius vasarai prasidėjus organizuoja įvairiausius renginius tiek regėjimo negalią turintiems, tiek ir visiems Gubernijos rajono, tiek ir aplinkinių miestų gyventojams.

Štai visai neseniai Aklųjų ir silpnaregių skyriaus folkloro ansamblis „Sedula“, vadovaujamas Virginijos Gintilaitės, dalyvavo tradicinėje folkloro šventėje „Žiemgala“, kuri vyko Pakruojo dvare. O kadangi ši šventė skirta žirgų temai, kartu su visais kitais kolektyvais atliko bendrą dainą „Bėg, bėg žirgeli“.

Tradiciškai skyriuje surengta popietė „Iš įdomių kelionių sugrįžus“, kur klubo „Pabūkime kartu“ nariams įspūdžius iš kelionės po Belgiją ir Vokietiją pasakojo „Sedulos“ vadovė Virginija Gintilaitė.

Paminėti Gedulo ir vilties dieną Šiaulių aklųjų ir silpnaregių klubo „Pabūkime kartu“ nariai nutarė apsilankydami Šiaulių žydų bendruomenės namuose. Čia Šiaulių apskrities žydų bendruomenės pirmininkas Borisas Šteinas papasakojo apie žydų veiklą prieškario, karo, pokario metais, supažindino su šių dienų bendruomenės visuomenine ir kultūrine veikla, tradicinėmis ir kultūrinėmis šventėmis.

"Šiaulių naujienų" inf. 

Į viršų