Antrą kartą lietuviško kino mėgėjams dovanojama galimybė tiesiogiai bendrauti su jo kūrėjais: pirmąjį liepos vakarą, penktadienį, į Kauno rajoną, Raudondvarį, vėl kviečia festivalis "Sidabrinės gervės naktys". 

Renginyje bus galima pamatyti apdovanojimų "Sidabrinės gervės 2011" nominantų ir laureatų darbus. Bus parodytas dokumentinis filmas "Knygnešiai" (rež. Džeremajas Kalinenas (Jeremiah Cullinane), taip pat trumpametražis filmas "2 indeliai jogurto" (rež. Audrius Mickevičius). Žiūrovai turės galimybę pamatyti ir net aštuoniomis sidabrinėmis gervėmis apdovanotą pilnametražį filmą "Kai apkabinsiu tave" (rež. Kristijonas Vildžiūnas). O nuolatinis festivalio svečias Aleksandras Makejevas pristatys visiškai naują dainą, skirtą festivaliui "Sidabrinės gervės naktys". 

Kartu su kinu į Raudondvarį yra pakviesti atvykti ir populiarūs šalies kino, teatro bei televizijos aktoriai: Lina Budzeikaitė, Daiva Rudokaitė, Sandra Daukšaitė, Andrius Bialobžeskis, Aušra Štukytė, Tomas Kliukas ir kiti. Žiūrovai turės galimybę su svečiais pabendrauti jaukioje festivalio aplinkoje, išgirsti įdomių istorijų iš jų patirties ir filmavimų užkulisių. 

"Sidabrinių gervių naktų" misija - rodyti šiuolaikinius mūsų šalies kūrėjų darbus. Raudondvario gyventojai ir svečiai galės pasimėgauti įvairaus žanro filmais tiesiog po atviru dangumi.

Vienos iš renginio rėmėjų - Všį "Raudondvario dvaro" - direktorė Snieguolė Navickienė, paklausta, ar žmonėms reikia tokio pobūdžio renginių ir ar antrus metus iš eilės "atskridusi gervė" gali sulaukti sėkmės, atsakė, jog praėjusiais metais žiūrovams labai patiko festivalis, pati jo idėja ir rodomi filmai. Todėl nėra abejonių, kad šiemet atsiras dar daugiau lietuviško kino gerbėjų.

"Susidomėjimas renginiu - labai didelis. Praėjusiais metais apie 1500 žmonių atvyko pas mus pasižiūrėti lietuviškų filmų, šiemet tikimės jų sulaukti dar daugiau", - sakė S. Navickienė.

ELTA
Į viršų