03

Šią savaitę Šiaulių kultūros centre vyksta tarptautinis jaunimo mainų projektas „Round and Round Meeting of Minds – Identity“, kurį organizuoja Lietuvos mėgėjų teatro sąjunga (LMTS), o realizuoja Šiaulių moksleivių namų vaikų ir jaunimo teatro studija „Kompanija šauni“.
Vadimo SIMUTKINO nuotr.


Laima TRUMPYTĖ
Visą šią savaitę Šiaulių moksleivių namų vaikų ir jaunimo teatro studijos „Kompanija šauni“, vadovaujamos Dalės ir Virginijaus Dargių, dešimt narių mieste rūpinasi tarptautinio jaunimo mainų projekto, kurį finansuoja Europos Sąjunga, o organizuoja Lietuvos mėgėjų teatro sąjunga (LMTS), festivalio „Round and Round Meeting of Minds – Identity“ dalyviais.
O projekte dalyvauja meno mėgėjų teatrai iš Švedijos, Didžiosios Britanijos, Slovėnijos, Latvijos ir Lietuvos (Šiaulių vaikų ir jaunimo teatro studija „Kompanija šauni“, Joniškio kultūros centro vaikų ir jaunimo teatras „Bendraamžiai“ ir Raseinių meno mokyklos mokomasis teatras „Svajoklis“) – 51 jaunuolis.
Kol kas projekto dalyviai, pristatę savo namų darbus „Mano šalies teatro veidas“, plušo workshop'uose, tai yra, kūrybinėse dirbtuvėse, kur mokėsi ritmo ir choreografijos kūrybinių paslapčių iš dviejų žymių Lietuvos pedagogių ir tai, ko čia išmoko, rengiasi parodyti projektiniame spektaklyje.
Šį spektaklį rengia dvi jaunos režisierės – lietuvė ir švedė. Ir jį šiauliečiai galės pamatyti šeštadienį per Šiaulių kultūros centre vykstantį IX tarptautinį vaikų ir jaunimo teatrų festivalį „Baltoji varnelė“.

Į viršų