2013-04-26 16

Kultūros centro galerijoje veikia įspūdinga Šiaulių Gegužių progimnazijos mažųjų abiturientų paroda.
Vadimo SIMUTKINO nuotr.

Kultūros centro galerijoje veikia įspūdinga Šiaulių Gegužių progimnazijos mažųjų abiturientų paroda, kuri į šią erdvę įsiveržė žavėdama savo jaunatviška energija, gyvybinga, pavasariška spalvų jėga.
Progimnazijos aštuntokų kūrybiniai darbai stebina savo stilių, koloritų ir temų įvairove. Kūrybinių darbų sukūrimo procesui vadovavo progimnazijos dailės mokytojai V. Žabarauskaitė, R. Rudienė, I. Oss, A. Lučinskienė. Eksponuojamiems darbams ant sienų gražiai „sugulti“ padėjo taip pat šie keturi mokytojai ir mokiniai savanoriai.
Parodos atidarymo metu muzikinius kūrinius pagrojo Gegužių progimnazijos mokiniai - gitaros ir pianino garsai buvo graži šventės preliudija. Sveikinimo kalbas pasakė mokyklos administracijos atstovė R. Zalogienė ir dailės mokytoja V. Žabarauskaitė, o vedė puikios konferansjė - Kamilė Brikytė ir Gintarė Viršilaitė. Padėkos žodį už patarimus siekiant kūrybinių rezultatų išsakė aštuntųjų klasių atstovai.
Mokiniai, mokytojai ir tėveliai dar ilgai būriavosi ir fotografavosi prie savo tapybos darbų neslėpdami pasitenkinimo pirmu įveiktu savo gyvenimo etapu - viešu kūrybinio rezultato demonstravimu miesto erdvėse.

Parengė Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Į viršų