Kultūros ministerijoje pristatyti kitų metų sausio mėnesį vyksiantys tretieji M.A.M.A apdovanojimai.
Apdovanojimų vadovas Martynas Tyla teigė, jog šiemet renginyje numatomi tam tikri pokyčiai - sujungiamos „Metų roko“ ir „Metų alternatyvos“ nominacijos, vietoje nominuojamųjų šešetukų lieka penketukai, pasirašyta ilgalaikė sutartis su televizija, garantuojanti renginio tąsa dar bent trejiems metams.

Iš viso apdovanojimuose muzikantai bus pagerbti 14-oje nominacijų, išskiriant muzikinius žanrus, kūrinius, albumus, koncertus ir atlikėjus. Kaip ir pernai, specialus prizas įsteigtas pagerbti už nuopelnus lietuviškai muzikai.
Pasak M. Tylos, akivaizdu, jog lietuviškos muzikos kreivė kyla aukštyn - šiemet tiek Andrius Mamontovas, tiek Marijonas Mikutavičius užpildė didžiąsias Lietuvos arenas, parduotuvėse pasirodė per 50 lietuviškų įrašų - maždaug po penkis per mėnesį, atlikėjų koncertai buvo pelningesni.
Anot jo, tai rodo, jog M.A.M.A. pradėtas darbas populiarinti lietuvišką muziką gimtinėje ir užsienyje duoda vaisių. Šiam tikslui pasiekti asociacija taip pat rengia tarptautinį renginį „Vilnius music week“, skirtą pristatyti šviežiausius ir perspektyviausius regiono muzikantus užsienio klausytojams.
Pasak renginio prodiuserio S. Urbonavičiaus-Samo, organizatorių tikslas - kelti lietuviškos muzikos prestižą. „Norime įrodyti, kad Lietuvos atlikėjas gali scenoje atrodyti ne prasčiau nei Rijana ar kiti tarptautiniai atlikėjai“, - teigė jis.
S. Urbonavičius teigė, jog organizatoriai sieks scenoje sukurti naujus, netikėtus pasirodymus, sujungti iki tol kartu nekoncertavusius atlikėjus.
Apdovanojimų organizatoriai kol kas neatskleidžia detalių apie sausio mėnesį vyksiantį renginį. Aišku, jog scenoje tikrai pasirodys netrukus naują albumą išleisianti grupė „Antis“, kolektyvas „Biplan“ bei kažkokiu būdu bus paminėtas A. Mamontovo ir grupės „Foje“ trisdešimtmetis.
Pristatyme dalyvavę muzikantai Donatas Montvydas bei grupės „Biplan“ gitaristas Olegas Aleksejevas pabrėžė, jog bet kokiam kūrėjui įvertinimas yra itin svarbus.
„Muzikantui, atlikėjui - kiekvienam menininkui, nesvarbu, ar pop ar roko muzikos, reikalinga motyvacija - M.A.M.A. apdovanojimai ją suteikia ir skatina kartelę kelti dar aukščiau“, - sakė D. Montvydas.
Apdovanojimų nominacijos 14-oje kategorijų bus paskelbtos gruodžio pradžioje.

Parengė Romualda URBONAVIČIŪTĖ

Į viršų