Paskutinį rugpjūčio savaitgalį Šiauliuose  rengiamo festivalio „Šiaulių naktys“ svarbiausias tikslas – kad šiauliečiai nepamirštų, kad turi unikalų  centrą su pėsčiųjų alėja, kuriame ir naktį vyksta judėjimas.

Šiaulių bulvaras – trečiasis pagal senumą  bulvaras  Europoje. Kaip Paryžius didžiuojasi savo Eliziejaus laukais, taip Šiauliai – savuoju bulvaru. Šiauliai pirmieji 1975 m. važiuojamąją gatvės dalį pavertė pėsčiųjų taku.

Renginio „Šiaulių naktys“ siela, režisierius, muzikantas ir pramoginių renginių organizatorius Remigijus Ruokis jau septintus metus Šiauliuose organizuoja tokį gražų renginį, skirtą visiems norintiems puikiai praleisti laiką. Šio renginio šiauliečiai laukia visus  metus. Dalyvauja labai daug  jaunimo ir tapo tradicija, kad jau septintus metus dalyvauja Šiaulių „Bočiai“, kurie įrodė, kad ir garbaus amžiaus sulaukę žmonės gali daug gražių akimirkų padovanoti kitiems.  

Rugpjūčio 24–25 d. bulvare buvo palapinė, kurioje  Šiaulių „Bočiai“ šventės dalyvius vaišino blynais su namine uogiene, senoviniais valgiais bei vaistažolių  arbata, be to, veikė rankdarbių paroda, kurioje buvo galima pasigrožėti ,,Bočių‘‘ bendrijos narių tapytais ir siuvinėtais kryželiu paveikslais, pieštais ir parašytais palinkėjimais bei pagroti senoviniu patefonu.                                                                        

Bulvare Šiaulių „Bočiai“ linksmino dainomis, grojo kapela. Pirmąjį vakarą pasikvietėme savo draugus – Kelmės „Bočius“ (pirmininkas Zigmas Filipavičius), kurie  džiugino šventės dalyvius savo nuostabia programa.

Šių metų Šiaulių miesto renginiai dedikuoti miesto šviesuoliams, kurie net iš mažiausių smulkmenų sugeba sukurti kažką  didingo ir reikšmingo. Todėl nuspręsta  išrinkti Šiaulių karalienę ir karalių – du garbaus amžiaus žmones, kurie savo darbais ir užsispyrimu įrodė, kad amžius yra ne riba ir dėl savo miesto galima padaryti daug. Šiaulių „Bočiai“ labai džiaugėsi, kad Karaliumi išrinktas Šiaulių ,,Bočių‘‘ bendrijos  pirmininkas  Benas Jokubauskas.

Antrąjį  vakarą Šiaulių „Bočiai“ pasikvietė savo draugus iš Mikniūnų, ansamblį „Sodžiaus aidai“, vadovaujamą Karolio Račkausko. Ir vėl skambėjo lietuvių liaudies  dainos, atliekamos abiejų ansamblių, grojo kapelos.

Nesenai vyko nuotaikingas renginys festivalis „Ant rubežiaus“  mėgstamas  šiauliečių ir miesto  svečių. Tai vienas didžiausių lietuviškos muzikos festivalių Šiaurės Lietuvoje, kuris vyksta Šiauliuose, pėsčiųjų bulvare. Didžiojoje festivalio scenoje klausytojų širdis džiugino Šiaulių „Bočių“ folklorinis  ansamblis ir kapela.

Atkurtai Lietuvos valstybei – 100 metų. Tai nuostabi šventė, o Šiaulių „Bočių“ bendrijos nariai, kurie prisimena okupaciją, skaudžius praradimus, su džiaugsmu kalba apie atgautą laisvę ir organizavo renginius „Gimtine, tu – mano šventovė“ ir „Mes laisvi“.

Mes, Šiaulių „Bočių“ bendrijos nariai, sakome, kad kelionės ir dainos neleidžia pasenti. Šiais atkurtos Lietuvos valstybės šimtmečio metais koncertavome visos Žemaitijos festivalyje prie Gauštvinio ežero.

Iš viso organizavome 10 išvykų  po Lietuvą. Kad pamatytume savo šalies grožį, nereikia  daug laiko, lėšų ir pastangų, reikia tik noro. Net ir  trumpos kelionės yra labai naudingos, nes  kiekvienos kelionės  metu, sužinome, pamatome ką nors nauja.

Šiauliuose vykusio alternatyvios muzikos festivalyje „RUMSHK 13“, kuriame buvo apdovanoti geriausi Šiaulių apskrities  muzikos atlikėjai už  2017 metų nuopelnus, Šiaulių „Bočiai“ už muzikinius  nuopelnus 2017 m. Šiaulių  miestui apdovanoti  ŠAMA.

Šiaulių apskrityje yra daug įvairių – garsių muzikos atlikėjų, ansamblių, o gauti tokį aukštą įvertinimą, mes, Šiaulių „Bočiai“, labai džiaugėmės galėdami prisidėti prie Šiaulių miesto garsinimo ir suteikti visiems malonių akimirkų.

Į viršų