„Laiptų galerijoje“ atidaryta paroda „Su krepšinio kamuoliu per pasaulį“ – ženkleliai ir autografai iš privačios Vyginto Ališausko kolekcijos. Paroda veiks iki lapkričio 30 d.

Rengdami parodą siekėme, kad lankytojai, ypač jauni žmonės, pajustų ieškojimo ir atradimo džiaugsmą. Išgyventi malonių emocijų ir surasti naujų draugų gali padėti primirštas pomėgis, tereikia nors trumpam sulėtinti tempą ir atsitraukti nuo kompiuterio ar telefono ekrano.

Pasirinkta parodos tema visiems suprantama ir daugeliui labai artima. Krepšiniu domisi ir jaunas, ir senas, o kolekcininkas V. Ališauskas juo gyvena ir pasibaigus rungtynėms.  

Dar būdamas septynerių pradėjo rinkti pašto ženklus: strimgalviais lėkdavo pirkti naujausios serijos ženklų, o vėliau jais keisdavosi su bendraminčiais. Šiandien žinovai jį laiko vienu garsiausių krepšinio įžymybių autografų ir kitos su šiuo sportu susijusios atributikos medžiotoju.

„Renku viską, kas susiję su krepšiniu, bet pagrindinės temos – autografai ir krepšiniui skirti ženkliukai“, – sako Lietuvos olimpinei kolekcininkų asociacijai priklausantis šiaulietis.

Parodoje pristatoma tik dalis įspūdingos kolekcijos: 800 ženklelių ir 500 krepšinio įžymybių autografų. Iš viso V. Ališausko kolekcijoje – daugiau nei 2000 ženkliukų iš viso pasaulio, o autografų, kuriuos jis renka jau po antrą kartą iš treneriais, komandų vadovais tapusių krepšininkų arba jų atžalų, – net 3000.

Į viršų