Finansų ministerijos siūlymu Vyriausybė įteisino racionalesnius, ekonomiškesnius konfiskuoto tabako naikinimo ir perdirbimo būdus, kad tabakas galėtų būti ne tik naikinamas, bet ir panaudojamas.

Tai galėtų būti, pavyzdžiui, naudojimas kurui, energijai gauti, apdorojimas žemėje, naudingas žemės ūkiui ar gerinantis aplinkos būklę, šalinimas specialiai įrengtuose sąvartynuose, biologinis ar fizikinis-cheminis apdorojimas, kurio metu gaunami galutiniai junginiai, kurie po to šalinami kitais galimais būdais.

Kad tabako nebūtų įmanoma panaudoti pagal tiesioginę paskirtį, turėtų pasirūpinti atsakingų valstybės institucijų atstovų komisija - Valstybinės mokesčių inspekcijos ir Valstybinės ne maisto produktų inspekcijos prie Ūkio ministerijos atstovai, o kontrabandos atveju - ir policijos, muitinės ar Valstybinės tabako ir alkoholio kontrolės tarnybos.

Priėmus šiuos Vyriausybės nutarimo dėl konfiskuotų ir valstybės naudai perduotų tabako gaminių sunaikinimo tvarkos pakeitimus, bus sutaupyta valstybės biudžeto lėšų, šiuo metu skiriamų ilgam tabako saugojimui iki sunaikinimo, taip pat dalis transportavimo ir paties naikinimo išlaidų.
ELTA 
Į viršų