Asta VOLKOVAITĖ

Trims „Dubijos svetainės” klientą sumušusiems ir apiplėšusiems šiauliečiams - 25-erių metų Grigorijui Safonovui, 31-erių metų Pavelui Jermolčevui bei 32-ejų metų Ramizui Džamilovui - paskelbtas teismo verdiktas. Penktadienį Šiaulių miesto apylinkės teismas ne visiems vyrams skyrė realią laisvės atėmimo bausmę, du iš jų liko laisvėje.

Konfliktas dėl moters

Praėjusių metų  lapkričio 29-ąją ne itin solidžios išvaizdos gyventojų  pamėgtoje kavinėje-bare „Dubijos svetainė” vakarojimas vienam klientui pasibaigė lūžiais bei tuščiomis kišenėmis. Bylos duomenimis,  G. Safonovas iš šiame bare dirbusios draugės gavo pranešimą apie tai, kad vienas klientas prie jos kabinėjasi.

Nustatyta, kad trys draugai G. Safonovas ir P. Jermolčevas bei praeityje ne kartą teistas R. Džamilovas, nusprendė vyrą „nubausti” - ištempė klientą į lauką, sumušė bei apiplėšė – nugvelbė pinigus, USB laikmenas bei kitus daiktus. Medikai nustatė, kad nukentėjusiajam lūžo nosis bei žandikaulis. Teismas tokius sužalojimus įvertino kaip nesunkų sveikatos sutrikdymą.

Atsipirko lygtinėmis bausmėmis

Šiaulių miesto apylinkės teismas visus tris vyrus pripažino kaltais. R. Džamilovui skirta dvejų metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Savo kaltę tik iš dalies pripažinusiam G. Safonovui ir P. Jermolčevui teismas buvo švelnesnis - pirmajam skirta metų ir šešių mėnesių nelaisvė, antrajam teismas skyrė dvejų metų laisvės atėmimą. Šiems nuteistiesiems bausmės vykdymas atidėtas.

P. Jermolčevui dar skirta ir baudžiamojo poveikio priemonė - vyras per šešis mėnesius nuo nuosprendžio paskelbimo dienos turės dalyvauti smurtinį elgesį keičiančiose programose, nekeisti darbovietės bei nepalikti savo gyvenamosios vietos ilgiau nei septynioms paroms.

Teismas patenkino nukentėjusiojo civilinį ieškinį. Trys nuteistieji apiplėštam vyrui turės atlyginti turtinę žalą ir solidariai sumokėti beveik keturis tūkstančius litų. Plėšikai turės sumokėti ir Ligonių kasoms - daugiau kaip pusantro tūkstančio litų.  
Į viršų