Skaitytoja Roberta siūlo pasigaminti sveikų, skanių ir gana paprastai bei greitai pagaminamų avižinių kotletukų. Tai patiekalas, tinkantis nemėgstantiems mėsos ir tiems, kurie virtuvėje ieško įvairovės.

Kotletų gamybai reikės: 2 stiklinių avižinių dribsnių, 2 kiaušinių, 1 morkos, 0,5 svogūno, mėgiamų prieskonių.

Geriausia avižinius dribsnius užpylus vandeniu palikti nakčiai išbrinkti. Tačiau jei gaminti skubate, pakaks ir dviejų valandų. Tada į dribsnių masę muškite kiaušinius, dėkite tarkuotą morką, smulkiai supjaustytų svogūnų, prieskonius. Šią masę kaip blynus ar kotletus šaukštu formuokite įkaitintoje keptuvėje. Kai visi kotletai iškeps, juos apdėliokite mocarelos gabaliukais ir šaukite į orkaitę kelioms minutėms, kol sūris išsilydys.

Prie kotletukų Roberta siūlo pasigamti ir špinatų padažo.

Padažo gamybai reikės: 2 saujų špinatų, 2 pomidorų, 0,5 svogūno, 1 šaukšto grietinės, šlakelio vandens. Iš susmulkintų padažui skirtų ingredientų pagaminkitre padažą.

Pakanka vos kelių minučių keptuvėje troškinti daržoves, kad jos taptų panašios į padažą konsistencijos. Garnyrą kotletams galite pasigaminti savo nuožiūra. Štai ir viskas, skanaus!

Į viršų