Patiekalui paruošti reikės pusės didesnės vištos (viščiuko) krūtinėlės be odelės, 2 kiaušinių, miltų, prieskonių, aliejaus kepimui. Makaronų garnyrui bei šviežių arba konservuotų daržovių, žalumynų puošybai.

Tai greitai paruošiamas, skanus valgis. Pirmiausia krūtinėlės pusė supjaustoma skersai skaidulų maždaug 0,8-1 centimetro storio griežiniais. Po to mėsos gabaliukus lengvai pamušame virtuviniu plaktuku iš abiejų pusių, pabarstome prieskoniais. Be abejo, pirmiausia druska ir maltais juodaisiais pipirais. Jeigu pageidaujate įspūdingesnio aromato, pridėkite Madraso kario, grūstų kmynų, grūstų kalendrų sėklų ar pan.

Dubenėlyje išplakame kiaušinius. Po vieną plakinyje, o po to miltuose apvoliojame mėsos gabaliukus bei dedame į keptuvėje įkaitintą aliejų. Kepame iš abiejų pusių maždaug po 2 minutes, kol kepsneliai pasidengia gražia rusva plutele. Neperkepkite mėsos, nes per ilgai kepama ji išsausėja. Ir tai ypač pasakytina apie vištos krūtinėlę.

Nepamirškime prie krūtinėlės kepsnelių paduoti šviežių arba konservuotų daržovių. Puošiame patiekalą žalumynais, pavyzdžiui, krapų šakelėmis.

Garnyrui tinka virti makaronai.

Į viršų