Reikės: 650 gramų jūros lydekos, 1 ananaso, 50 gramų svogūnų laiškų su galvutėmis, 1 aitriosios paprikos, 1 šaukšto sviesto, 1 šaukštelio cukraus, 1 šaukštelio druskos, šiek tiek pipirų, 2 šaukštų romo.

Žuvį pasūdykite, pabarstykite ją pipirais. Tuomet ananasą nulupkite, perpjaukite pusiau, išpjaukite šerdį bei supjaustykite jį kubeliais. Svogūnų galvutes supjaustykite 2 centimetrų ilgio juostelėmis, laiškus – žiedeliais. Aitriąją papriką, išėmę sėklas, taip pat supjaustykite plonyčiais žiedeliais. Į romą įberkite žiupsnelį druskos bei pipirų. Tada keptuvėje įkaitintame svieste pakepinkite ananaso gabaliukus, sudėkite svogūnų galvutes, apibarstykite cukrumi bei viską dar šiek tiek pakepinkite.

Atkirpkite 50 centimetrų kepimo rankovės plėvelės. Vieną jos galą užriškite, paskleiskite ananasus, išdėliokite pusę aitriosios paprikos, žuvį, apšlakstykite romu bei užriškite maišelį. Kepimo plėvelę rekomenduojama keliose vietose pradurti ir ją geriausia dėti ant šaltų grotelių. Kepkite 25 minutes  175 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Iškepusią žuvį ištraukite iš orkaitės, plėvelę perpjaukite išilgai, o patiekalą apibarstykite likusiais aitriųjų paprikų gabaliukais bei svogūnų laiškais. Prie šios žuvies labiausiai tiks biriai virti ryžiai. Kvieskite šeimą prie stalo!

Į viršų