Reikės: 250 gramų spagečių makaronų, 2 žiupsnių druskos, 4 kiaušinių trynių, 250 ml riebios grietinėlės, 100 gramų tarkuoto kietojo sūrio, 1 saujos petražolių, 100 gramų karštai rūkytos šoninė, 1 svogūno, 3 skiltelių česnako, maltų pipirų, 1 šaukštelio malto muskato.

Į puodą pilkite vandenį, pagardinkite jį druska ir leiskite užvirti. Užvirinkite ir išvirkite makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės. Kol makaronai virs, dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, grietinėlę, tarkuotą kietąjį sūrį ir kapotas petražoles. Į didelę keptuvę sudėkite gabalėliais pjaustytą šoninę, suberkite smulkiais kubeliais supjaustytus svogūnus ir česnakus. Kepinkite ant vidutinio dydžio ugnies apie 5 minutes, kol svogūnai ir česnakai suminkštės, o šoninės gabalėliai taps traškūs. Galiausiai į keptuvę sudėkite išvirtus makaronus. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir supilkite kiaušinių, grietinėlės ir sūrio plakinį. Ir viską gerai išmaišykite. Karščio nuo svogūnų, šoninės ir makaronų užteks, kad kiaušiniai išvirtų, tačiau nesušoktų į gabaliukus. Pagardinkite Makaronų patiekalą maltais pipirais, muskatu ir druska. Viską gerai išmaišykite, kad visi makaronai pasidengtų padažu.

Prieš patiekiant makaronus, apibarstykite juos tarkuotu kietuoju sūriu ir petražolėmis. Štai ir viskas, Skanaus!

Į viršų