Pakankamai populiarus šiais laikais draugus vaišinti įvairiausiomis užkandėlėmis. Tad ir iš džiovintų pomidorų siūlau jums pasigaminti Kristinos užtepėlę. Kai kuriuose prekybos centruose galima rasti jau paruoštą džiovintų pomidorų „pesto“, tačiau pačių džiovinti pomidorai ir pačių pagaminta užtepėlė labiau žymiai labiau nustebins jūsų draugus. Kristina sako, kad Džiovintų pomidorų užtepėlė gali būti gaminama ir be žalumynų – vietoj jų galima įdėti parmezano sūrio, kuris suteiks salstelėjusio skonio.

Reikės: 100 gramų džiovintų pomidorų, 100 gramų juodųjų alyvuogių, pusės skiltelės česnako, poros lapelių šviežio baziliko, žiupsnelio petražolių.

Visus ingredientus sudėkite į indą ir elektriniu smulkintuvu susmulkinkite. Jei tokio neturite, galite naudoti kitokią trintuvę. Taip pat galima viską sumalti mėsmale per smulkų sietelį. Tačiau greičiausias variantas – smulkintuvu. Susmulkinus pomidorus užpilkite aliejumi nuo džiovintų pomidorų. Štai ir viskas. Tepkite ant duonos ir mėgaukitės pikantišku skoniu.

Į viršų