Reikės: 3 kiaušinių, 120 gramų kvietinių miltų, žiupsnelio druskos, 1 stiklinės vandens, 2 arbatinių šaukštelių alyvuogių aliejaus ir šiek tiek aliejaus kepimui.

Blynelių įdarui ir padažui reikės: 1 svogūno, 1 česnako skiltelės, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, 250 gramų maltos mėsos, 1 mažos žaliosios paprikos, 200 gramų pomidorų savo sultyse, lauro lapų, pipirų, paprikos, 1 šaukšto Parmezano sūrio, 1 pakelio „Magi“ idėjos makaronams „Spageti Bolognese“.

Gamindama šį patiekalą pirmiausia išsikepkite blynelius. Kadangi jie patiekiami karšti, dar kartą pakepti kelias sekundes reikės ir prieš vyniojimą su įdaru. Tada blyneliai įgaus auksinį atspalvį. Blynų neperkepkite, antraip jie taps trapūs ir bus sunku vynioti – gali net suplyšti.

Pasigaminkite blynų tešlą. Sumaišykite miltus, kiaušinius ir vandenį, įberkite šiek tiek druskos. Į išmaišytą tešlą įpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus. Tešlai galite leisti pastovėti pusę valandos ir tik po to kepti blynus. Kai blyneliai jau iškepti, gaminkite įdarą. Smulkiai supjaustytus svogūnus ir česnakus pakepinkite aliejuje. Sudėkite mėsą ir kepkite dar apie 15 minučių. Tada sudėkite kubeliais supjaustytą papriką, lauro lapus ir po 5 minučių pomidorus savo sultyse. Viską troškinkite ant mažos ugnies, kad išgaruotų vanduo ir visa masė sutirštėtų. Nepamirškite įdėti druskos ir pipirų. Turime blynelius, įdaro masę, belieka pasigaminti „Magi“ padažą. Tiesa, galima ir patiems pasigaminti Bolonijos padažą, tačiau turbūt nė vienas nepagamins taip gerai tikrojo Bolonijos padažo, kaip tik tikri italai. Aš naudojau pirktinį „Magi“ padažo ruošinį.

Sumaišykite „Magi“ ruošinį su 250 mililitrų vandens ir viską pavirkite, kol padažas sutirštės.

Dar kartą pakepkite blynus, į juos dėkite įdarą ir atsargiai suvyniokite. Blynus patiekite karštus – ant jų užpilkite Bolonijos padažą ir pabarstykite smulkiai tarkuotu parmezano sūriu, papuoškite baziliko lapais. Štai ir viskas, skanaus!

Į viršų