2013-02-15 01

Tikimės, jog meilės dieną kepėte daug pyragų ir pyragaičių, kuriais vaišinote savo mylimiausiuosius žmones. O jei to padaryti nespėjote, siūlome išbandyti naują receptą, kuris tikrai pasaldins gyvenimą.
Autorės nuotr.

Mūsų receptų rubrikos meniu – tortas. Kaskart kaip tyčia atsiranda daug tikėtų ir netikėtų švenčių, kuriose be torto neapsieinama. Pasigaminti galima pačių įvairiausių skonių ir formų tortų – viskas priklauso nuo noro, fantazijos ir laiko. Nemeluosiu, kad tortai lengvai ir greitai pagaminami, tačiau visi puikiai žinome, kad namie gaminto torto skonis atperka visą triūsą. Paskutinį kartą šį tortą teko gaminti 10 metų jubiliejaus proga, todėl tortą vaikiškai ir papuošiau. Iš torto pagaminau animacinį herojų – kempiniuką. Štai jums mano gaminto gaivaus vaikiško torto receptas.

Tortui pasigaminti reikės: 2 kiaušinių, 180 gramų margarino kepiniams, 5 kiaušinių, 230 gramų cukraus, 60 gramų aliejaus, 230 gramų miltų, 2 šaukštelių kepimo miltelių, šaukštelio vanilinio cukraus. Pertepimui: 500 gramų maskarponės sūrio, 500 mililitrų jogurto su persikais, 200 mililitrų natūralių apelsinų sulčių, 500 gramų šaldytų mėgstamų uogų, 30 gramų želatinos, 1 didelio šaukšto cukraus.

Pirmiausiai kepkite biskvitą. Kad biskvitas iškeptų purus, labai gerai išplakite kiaušinius su cukrumi. Masė turėtų padidėti bent tris kartus – lieka tik baltos putos. Į plakinį dėkite miltus, aliejų, kepimo miltelius bei vanilinį cukrų. Viską dar kartą plakite iki vientisumo. Gautą masę padalinkite į tris dalis. Vienam biskvito lakštui pilkite maždaug du vidutinio dydžio samčius. Stenkitės, kad biskvitai būtų vienodo storio, todėl tešlą padalykite kuo lygiau. Tris atskirus biskvitus kepkite po 15–20 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
Kol biskvitas keps, išbrinkinkite želatiną apelsinų sultyse. Galite šiek tiek pakaitinti, tačiau tai nėra būtina. Maskarponės sūrį išplakite su jogurtu ir cukrumi. Maišydami pamažu supilkite ištirpintą želatiną. Gautą kremą padalykite į tris dalis. Į vieną dalį įmaišykite trintų uogų. Kad tortas būtų gaivesnis ir skanesnis, uogų papildomai nesaldinkite. Kremą palaikykite šaldytuve 10–15 minučių. Kai kremas pradės stingti, supilkite jį ant atvėsusių biskvito lakštų. Kremą su uogomis patariu dėti į vidurį – šviesiai rožinis pertepimas pagyvins tortą. Tortą prieš puošimą reikėtų palaikyti šaldytuve, kad persigertų biskvito sluoksniai, todėl tortą puošti geriausia jau kitą dieną.
Dabar papasakosiu, kaip pasigaminti saldainių masę, kuria aš papuošiau šį vaikišką tortą.
Reikės 400 gramų „Marshmallow“ zefyrų. Jų yra didžiuosiuose prekybos centruose, todėl jų, manau, nesunkiai gausite. Šį kartą jų kepti nereikės. Taip pat saldainių masei reikės 400 gramų cukraus pudros bei maistinių dažų, kuriais nuspalvinsite saldainių tešlą.
Gaminant saldainių tešlą tortams, „Marshmallow“ saldainius pakaitinkite mikrobangų krosnelėje, kol ištirps. Tačiau aš tirpinau vandens garų vonelėje. Taip sveikiau ir geriau, nes galima matyti, kaip zefyrai lydosi. Jiems išsilydžius, dėkite cukraus pudrą. Jos reikia dėti tiek, kad tešla nebeliptų prie pirštų. Tešlą formuokite šiek tiek pravėsusią. Kad masė neliptų prie rankų, rankas išsitepkite sviestu arba margarinu. Į saldainių tešlą įminkykite dažų ir tada jau galite daryti norimas formas. Saldainių tešlą kočiokite pasibarstydami cukraus pudra. Jei tortą norite papuošti spalvingiau, visos tešlos iš karto nedažykite. Išduosiu paslaptį, kaip išgauti juodą-rudą spalvas natūraliu būdu. Tereikia į išlydytą zefyrų masę įmaišyti juodojo šokolado. Jei lieka nepanaudotos saldainių masės, ją galima pasilikti kitam kartui – tereikia sudėti į maišelius, kad negautų oro. Antraip masė sustings. O formas iš šios saldainių tešlos pjaustykite ir formuokite kaip išmanote. Kaip tortą papuošite – priklausys nuo jūsų fantazijos. Skanaus!

Torto receptu su jumis dalijosi Lina ABROMAVIČIENĖ

 

Į viršų