Kas labai mėgstate kondensuotą pieną, tam tikrai patiks šis skaitytojo Rimo receptas. Nors kiek teko domėtis apie tikruosius florentinus, jie kepami kiek kitaip – šis skaitytojo atsiųstas receptas yra greitųjų florentinų variantas, kuris paprastai pagaminamas ir skoniu nenusileidžia tikriesiems. Tai puikus skanumynas, kai į namus netikėtai atkeliauja būrys svečių, o kuo pavaišinti namuose kaip tyčia nieko neturite. Tereikia tarp maisto atsargų turėti kondensuoto pieno indelį ir vieną pakuotę pačių paprasčiausių kukurūzų dribsnių. Kol užvirs kava, įjunkite orkaitę 190 laipsnių ir pasiruoškite florentinus kepimui.

Florentinų gamybai reikės: 250 gramų kukurūzų dribsnių ir indelio kondensuoto pieno. Florentinų paįvairinimui skaitytojas pataria naudoti saują sezamų sėklų, saulėgrąžų ir smulkintų migdolų.

Florentinų gamybai tinka ir kiti mėgiami džiovinti vaisiai ar sėklos. Geriausia naudoti tai, ką turite namuose.

Gaminimas labai paprastas. Svarbu, kad kondensuotas pienas būtų ne iš šaldytuvo, o kambario temperatūros. Tada jis labiau takus ir geriau išmaišomas. Jei ne, tai teks kondensuotą pieną truputį pašildyti atskirai dubenėlyje arba karšto vandens vonelėje. Ant dribsnių užpilkite kondensuotą pieną, sumaišykite. Masė taps klampi, bet dribsniai nepaskęs kondensuotame piene. Užbarstom aguonų ir sezamo sėklų, pamaišom. Viskas nebus labai šlapia ir klampu, gali atrodyti, kad jau nebesulips, bet nesibaiminkite, cukrus, esantis kondensuotame piene, labai puikiai viską sulipdys. Dėkite po šaukštą masės į skardą ant kepimo popieriaus ir kepkite maždaug 7 minutes. Žiūrėkite, kad nesudegtų, bet turi truputį pakeisti spalvą.

Nereikėtų daryti didelių florentinų kaip blynų, nes tada ne taip skanu valgyti. Jei turite keksiukų popierinių ar silikoninių formelių, jos puikiai tiks florentinų gamybai. Su formelėmis bus paprasčiau iškepti vienodo dydžio  florentinus. Vėsdami florentinai sutvirtės.

Reikia nepamiršti, kad kondensuotas pienas yra ta medžiaga, kuri dribsnius sukibina, duoda jiems saldaus karamelinio skonio, todėl geriau dribsnių dėti daugiau, o kondensuoto pieno mažiau. Jei turite mažiau dribsnių, nenaudokite viso indelio kondensuoto pieno – geriau jį palikite kavai paskaninti. Štai ir paruošti sausainiai jūsų svečiams, skanaus!

Į viršų