2013-05-09 01

Paaiškėjo, kad priekinės keleivio saugos pagalvės eismo įvykio metu gali tinkamai neišsiskleisti, o atskilusios dalys sužaloti keleivius.
Gamintojo nuotr.

Net 42 tūkst. 3 serijos „BMW“, pagamintų 2002–2003 metais, savininkai privalės apsilankyti oficialiame gamintojo servise, kad jų automobilyje būtų pakeistos priekinės keleivio saugos pagalvės.
Atšaukimo akcija paskelbta paaiškėjus, kad antrojo pagal dydį pasaulyje saugos pagalvių ir diržų gamintojo „Takata Corp.“ pagamintos priekinės keleivio saugos pagalvės eismo įvykio metu gali tinkamai neišsiskleisti, o atskilusios dalys sužaloti keleivius.
Tyrimo metu paaiškėjo, kad ne tik „BMW“, bet ir daugiau nei 3,4 mln. 2000–2004 m. pagamintos kitų markių mašinos turi tas pačias blogai avarijos metu suveikiančias saugos pagalves. Visiems gamintojams jas tiekė japonų „Takata Corp.“ kompanija.
Šios pagalvės buvo montuojamos į japoniškas „Toyota“, „Honda“, „Mazda“, „Nissan“ mašinas, taip pat ir į „BMW“ ir „General Motors“ kompanijos automobilius.
Japonų kompanijos jau anksčiau buvo paskelbusios atšaukimo akcijas. Tada į servisus buvo pakviesti 1,73 mln. 2000–2004 m. pagamintų „Toyota“ automobilių ir 1,14 mln. „Nissan“ mašinų savininkai.

Į viršų