Turbūt dažnas vairuotojas savo automobilį laiko namais ir jame kaupia visą užgyventą turtą. Todėl kai kurių vairuotojų automobiliuose galima atrasti net palapinę ar kepsninę. Tuo tarpu šiauliečiai sako, kad nemėgsta apkrauti savo automobilio. Šiauliečių nuomone, nereikalingi daiktai didina automobilio svorį ir degalų sąnaudas.
Vairuotojams primename, kad visose Lietuvos Respublikoje registruotose kelių motorinėse transporto priemonėse privalo būti: gesintuvas; vaistinėlė, avarinio sustojimo ženklas, apsauginė liemenė. Neturint šių daiktų ir sustabdžiusius kelių policijai gali būti skirta administracinė bauda.

Dainius: „Piniginę ir dokumentus“
– Daug daiktų nesivežioju: visada turiu tik piniginę ir dokumentus. Atsarginių detalių mašinai taip pat nesivežu. Jeigu nutiktų kokia nelaimė, skambinčiau įmonėms, kurios suteikia pagalbą kelyje. Apskritai nemanau, kad blogai mašinoje turėti daug daiktų, svarbiausia, kad jie netrukdytų vairuotojui.

Borisas: „Atsarginį ratą“
– Nieko nesivežioju, tik atsarginį ratą. Manau, kad nieko blogo, jeigu vairuotojas vežiojasi daug daiktų – matyt, toks jo gyvenimo būdas. Galbūt jis daug keliauja ir mėgsta viskuo apsirūpinti iš anksto. Aksesuarai mašinoms man taip pat nesvarbūs. Tiesiog pastebiu, kad vieni savo automobilį papuošia skoningai, o kiti – ne.

Robertas: „Daug visko“
– Mano žmona fotografė, todėl jai visada prireikia įvairiausių daiktų. Mūsų automobilio bagažinėje galima rasti įvairių medžiagų, krepšių, net lagaminą. Tuo tarpu man reikalingas tik telefonas. Dėl papildomų daiktų mašinoje nesiskundžiu, man tai netrukdo.

Leonas: „Būtiniausius daiktus“
– Vežuosi tik pačius būtiniausius daiktus, kurie reikalingi vairuotojui: avarinį ženklą, vaistinėlę ir t. t. Papildomų daiktų mašinoje atsiranda tik tada, kai grįžtame apsipirkę iš parduotuvės, pavyzdžiui, maisto produktų. Apskritai, nesivežioju tų pačių daiktų kiekvieną dieną. Ko man tai dienai reikia, tą ir pasiimu. Jeigu žinau, kad važiuosiu į gamtą, kepsiu šašlykus, tuomet pasiimu šašlykinę ir pan. Svarbiausia, kad automobilis būtų erdvus, nes tuomet patogiau ką nors vežti.

Rūta: „Bagažinė tuščia“
– Mano bagažinė tuščia, atrasite tik automobilinį dulkių siurblį, nes niekada nežinai, kada prireiks išsiurbti mašiną. Nemėgstu apsikrauti papildomais daiktais. Kadangi mažai važinėju, tai nesivežu ir daug daiktų. Manau, kad negerai prisikrauti mašiną įvairiausių daiktų. Daiktai gali užstoti kelio vaizdą. Be to, jeigu vežiesi daugiau daiktų, tuomet tenka pirkti daugiau benzino kelionei, o tai ekonomiškai nenaudinga.

Vitalija: „Tik tai, ko reikia“
– Mano mama mėgo į automobilį prisikrauti įvairiausių daiktų. Jos automobilyje galėjai atrasti batų, kibirų, pintinių ir t. t. Tiesiog ji per pietų pertraukas sugalvodavo nuvažiuoti į mišką pagrybauti. Mama – labai universali, ji pasiruošusi visiems gyvenimo atvejams. Tuo tarpu aš vežuosi tik būtiniausius daiktus, nes pavyzdžiui, man važiuoti į mišką tikrai nėra būtinybės.

Į viršų