Vyrui, kuriam jau virš 50, būtina atkreipti didesnį dėmesį į savo kūną ir sveikatą. Jeigu to nebus daroma, gresia rizika uždelsti ir susidurti su rimtomis arba sunkiau išsprendžiamomis problemomis. Nors tikrai nesinori gąsdinti, bet reikia atkreipti vyrų dėmesį į save bei paskatinti juos pasidomėti priemonėmis ir sprendimais, kurie padės išlaikyti tvirtesnį kūną bei geresnę sveikatą. Štai prekės, kurios labai pravers vyrams, jau perkopusiems 50 metų amžių.

1. Patogūs sportbačiai ir/ar vaikščiojimo batai

Reikėtų pradėti nuo dalyko, kuris bus pravartus labai dažnai. Jeigu norite rimtai pagerinti savo savijautą ir sumažinti daugumos sveikatos problemų keliamas rizikas, turite daugiau laiko leisti aktyviai. Kad galėtumėte tai daryti reguliariai, jums reikia patogių sportbačių arba vaikščiojimo batų, jeigu rinksitės leistis į žygius arba keliones pėsčiomis. Sportiniai bateliai suteiks galimybę sportuoti reikiamu metu. Na, o tai bus pirmas žingsnis į sveikesnę gyvenseną bei geresnę savijautą.

2. Kraujospūdžio matuoklis/išmanioji apyrankė arba išmanusis laikrodis

Kodėl svarbus šis įrenginys? Ogi dėl to, kad didžioji dalis 50m. ir vyresnių vyrų susiduria su vienokiais ar kitokiais kraujotakos sistemos sutrikimais. Dažnai dėl to kalta būna mityba ar žalingi įpročiai, tačiau vyresniame amžiuje daug ką lemia ir savo kūno stebėsena bei priežiūra. Nuolat žinodami savo širdies darbą bei kraujo spaudimą ir pulsą galėsite jaustis ramiau dėl to, kas susiję su jūsų širdimi.

3. Riebalų degintojai

Jeigu sportuojate, tuomet internetinėje svetainėje Varle.lt turėtumėte rasti daug, jums tikrai praversiančių riebalų degintojų. Vyresniems nei 50m. amžiaus vyrams pasidaro labai lengva priaugti ir daug sunkiau numesti papildomus kilogramus. Taip yra ne tik dėl to, kad pasikeičia žmogaus metabolizmas, bet ir dėl mūsų jau minėtų žalingų įpročių bei sėdimo darbo, mažo fizinio aktyvumo, prastai subalansuotos mitybos. Jeigu sportuojate ir bandote mesti svorį arba atsikratyti riebaliniu sluoksniu, tikrai galite, kaip papildus vartoti riebalų degintojus, jie paspartins rezultatus.

4. Sulčiaspaudė ir/ar trintuvė

Paprasta maitintis sveikiau, kai sveikus patiekalus ir/ar gėrimus galite pasigaminti greitai. Būtent dėl to, kad sveiką mitybą propaguoti atrodo sunku ir reikalauja daug laiko, nemažai vyrų net nesidairo į organiškų arba bio produktų skyrių, ignoruoja viską, kas naudinga ir renkasi tai, kas greita ir skanu, nesvarbu, kad nelabai sveika.

Sulčiaspaudės ir trintuvės atsipirks ganėtinai greitai. Jums tereikės nusipirkti vaisių ir/ar daržovių ir per kelias minutes galėsite pasigaminti natūralius kokteilius, sultis, košes ar kitą sveiką maistą. Pakeiskite ne pačius maistingiausius pusryčius ar vakarinius užkandžius į kažką sveiko ir jūsų organizmas jums už tai padėkos.

5. Testosterono skatintojai

Pagrindinis hormonas, kuris vyrui leidžia jaustis vyriškai yra testosteronas. Jauname amžiuje vyro organizmas jo pagamina daug, todėl yra daugiau jėgų fizinei veiklai, jaučiamas stiprus libido ir ryškūs kiti, svarbūs vyriško gyvenimo elementai. Jis atsakingas ir už fizinį jūsų kūno pajėgumą ir už tvirtą emocinę būklę. Natūralu, kad perkopus vidurio amžių, testosterono lygis vyro organizme krenta. Tai – nėra pernelyg gerai, nes mažėja ne tik libido, tačiau ir bendra motyvacija, gyvenime atsiranda daugiau pasyvumo. Jeigu norite, kad būtų daugiau motyvacijos siekti tikslus ir geriau jaustumėtės savo pačių kūne, vertėtų pasidomėti tuo, ką jums gali pasiūlyti testosterono skatintojai.

6. Abonementas į baseiną

Kodėl būtent į baseiną, o ne pvz., sporto klubą? Ogi todėl, kad plaukiojimas yra visą kūną stiprinanti ir viso kūno raumenis įdarbinanti veikla. Plaukimas yra naudingas beveik kiekvienam jūsų kūno centimetrui, todėl galėdami pasiplaukioti ne tik atsipalaiduosite mintimis, tačiau ir sustiprinsite savo kūną, tuo pačiu mažindami sveikatos problemų riziką.

REKLAMA

Į viršų