Šį kartą jums siūlome paragauti Dovilės atsiųstų mėsos kukulių pomidorų padaže.

Kukuliams pasigaminti jums reikės: 100 gramų baltos duonos, 250 gamų maltos kiaulienos, 250 gramų maltos jautienos, 1 kiaušinio, 2 svogūno galvučių, 2 česnako skiltelių, 1 arbatinio šaukštelio džiovintų čiobrelių, 1 valgomojo šaukšto kapotų petražolių, druskos, maltų juodųjų pipirų, augalinio aliejaus kepimui, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, 1 šaukšto pomidorų pastos, 300 gramų konservuotų pomidorų (mažais gabalėliais), 1 lauro lapelio.

Baltą duoną užmerkite vandenyje, nuspauskite ir sutrupinkite. Sumaišykite su malta kiauliena ir jautiena, kiaušiniu, džiovintais čiobreliais, kapotomis petražolėmis, druska ir maltais juodaisiais pipirais. Vieną svogūno galvutę ir česnako skiltelę nulupkite, smulkiai supjaustykite ir įmaišykite į mėsos masę. Viską kruopščiai išmaišykite, drėgnomis rankomis sukočiokite nedidelius kukulius ir iš visų pusių kepinkite įkaitintame aliejuje ant vidutinės ugnies apie dešimt minučių. Likusią svogūno galvutę ir česnako skiltelę nulupkite, smulkiai supjaustykite ir apkepinkite įkaitintame alyvuogių aliejuje. Ten pat sudėkite konservuotų pomidorų gabalėlius kartu su sultimis ir lauro lapelį. Viską išmaišykite, įpilkite 50 mililitrų vandens, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų ir troškinkite, pastoviai maišydami apie dešimt minučių, neuždengę dangčiu. Mėsos kukulius patiekite su paruoštu pomidorų padažu ir šviežiomis daržovių salotomis. Skanaus!

Į viršų