Daugelis labai mėgsta blynus pusryčiams.  Galima blynų pasiruošti iš anksto ir kasryt juos valgyti, nors skaniausi jie yra tik nuimti nuo keptuvės. Šie avižiniai blynai tobuli. Tereikia jums sugalvoti norimą jiems pagardą. Nors galima valgyti juos ir be jokių priedų. Rekomenduojama įdėti įvairių grūdų – saulėgrąžų, arba moliūgo sėklų, linų sėmenų. Jei tik turite ir mėgstate, tai įpjaustykite džiovintų vaisių, arba priberkite uogų. Tikrai tiks, nei uogienės, nei grietinės tada nereikės, nes jūsų blynai savaime bus skoningi.

Blynams pasigaminti reikės: 2 puodelių sausų avižų dribsnių, 2 puodelių pieno, 1/2 puodelio miltų, 3-4 šaukštų cukraus, 2 kiaušinių, žiupsnelio druskos, 1 šaukštelio kepimo miltelių, 1 šaukšto vanilinio cukraus, vanilės ekstrakto, 4 šaukštų ištirpinto sviesto.

Avižinius dribsnius užpilkite verdančiu pienu ir palikite išbrinkti bei atvėsti. Miltus sumaišykite su druska ir kepimo milteliais. Sviestą išplakite su cukrumi, kiaušiniais, vanile bei vaniliniu cukrumi, tada supilkite bei išmaišykite viską su pravėsusiomis avižomis. Sudėkite miltus ir išmaišykite. Keptuvę gerai įkaitinkite, tada temperatūrą iškart sumažinkite iki vidutinės ir iš abiejų pusių kepkite blynelius. Blynelių kepimui nereikia jokių papildomų riebalų, nes jie paprastai gražiai kepa ir blyneliai nelimpa, jei turite problematišką keptuvę, tai šiek tiek ją suvilgykite aliejumi. Beje, šie blyneliai tiesiog nuostabūs kartu su saldinta obuolių tyre, arba obuolių džemu ar kitais vaisiais ir uogomis. Skanaus!

Į viršų