Sostinėje, gavus Susisiekimo ministerijos pritarimą, kitaip nei kituose miestuose nebus privaloma gyvūnus viešuoju transportu vežti tik tam skirtoje taroje.

Keleiviai, kaip ir anksčiau mieste galiojančiose taisyklėse, galės vykti su didesniais šunimis, laikydami juos už ne ilgesnio negu 0,5 metro pavadžio. Tačiau keleiviai turės turėti dokumentus, patvirtinančius, kad augintinis skiepytas, ir pažymėtą vienkartinį bilietą.

Atnaujintose "Keleivių ir bagažo vežimo autobusais ir troleibusais taisyklėse” taip pat numatyta, kad keleivius nuo šiol galės tikrinti ne tik kontrolieriai, bet ir vairuotojas.

"Taryboje šis klausimas buvo svarstomas tris kartus ir atmestas dėl pakeitimų, susijusių su keleiviais, vykstančiais su augintiniais. Savivaldybė kreipėsi į Susisiekimo ministeriją ir gavo ministerijos sutikimą Vilniuje galiojančiose taisyklėse neriboti keleivių, vykstančių su augintiniu, teisių", - sakė vicemeras Romas Adomavičius.

Be to, visuomeniniu transportu sostinėje bus galima nemokamai vežtis slides. Taisyklės Vilniuje įsigalios nuo kovo 1-osios.

Eltos inf.
Į viršų