Kelias į širdį – per skrandį. O kaip yra su turistais, atvykstančiais į Šiaulius? Galbūt juos taip pat būtų galima suvilioti ne tik lankytinais objektais, bet ir maistu? Į šiuos klausimus bandė atsakyti į susitikimą – diskusiją sukviesti maitinimo įmonių vadovai ir virtuvės šefai. Susitikimą inicijavo Šiaulių turizmo centras ir Šiaulių PRC Prekybos ir verslo skyrius, kuriame ir vyko „Saulės skonio patiekalų“ pristatymas. Pristatymo-degustacijos tikslas – pasiūlyti patiekalus, kurių miestiečiai ar miesto svečiai galėtų paragauti bet kurioje Šiaulių maitinimo įmonėje. Skyriaus būsimieji virėjai ir konditeriai (vadovaujami profesijos mokytojų I. Vaišnorienės, G. Marčenkienės, D. Vidugirienės) degustacijai paruošė karštą patiekalą – šamo filė kepsnį „Saulės takas“ – ir desertą – pyragaitį „Saulės simfonija“. Susitikime – diskusijoje dalyvavę 27 vadovai ir šefai, išsakė savo nuomonę apie patiekalus. Visų dalyvių nuomone, šamo filė kepsnys išties galėtų atsidurti kavinių valgiaraščiuose. Daug diskusijų sulaukė desertas. Dauguma mažesnių kavinių jo negalėtų įtraukti į valgiaraštį, nes reikia tam tikrų sąlygų jiems gaminti.

Į viršų