Jau 28 metus Šiauliuose gyvenanti ir save šiauliete laikanti žinoma aktorė Inga Norkutė sako, kad jos mylimas miestas talentingų šiauliečių dėka kasmet gražėja: naujais parkais, pastatais, jaukiomis kavinėmis – tampa vis patogesniu čia dirbti ir ilsėtis. Ji džiaugiasi verslo iniciatyvumu ir nepraleidžia progos su bendruomene jo palaikyti. Ketvirtadienį aktorė sudalyvavo ir naujo „Rimi“ prekybos centro atidaryme – kartu su šiauliečiais apžiūrėjo sutvarkytas Bačiūnų gatvės prieigas bei modernią parduotuvę, kurioje bus patogu apsipirkti tiek šalia gyvenančioms šeimoms, tiek važiuojantiems pasivaikščioti po Rėkyvos parką ar Rėkyvos ežero apylinkes.

Nežinomas miestas ilgainiui tapo savu

Kai Klaipėdoje išaugusi, o Vilniuje baigusi aktorystės mokslus, su grupele kurso draugų Inga atvyko į Šiaulius, jai tai buvo visiškai nežinomas, pirmą kartą matomas miestas: „Vos suradau Šiaulių dramos teatrą, kuris man pasirodė kaip teismo rūmai, nes ant pastato net nebuvo iškabos. O dabar save laikau ne „aktore iš Šiaulių“, o tikra šiauliete. Gyvenu centre, visai šalia mano namų – jaukiausios miesto vietos: teatras, kuriame dirbu, Vilniaus pėsčiųjų gatvė su jaukiomis parduotuvėmis ir kavinėmis, Talkšos ežeras su puikiais pasivaikščiojimo takais aplink jį, aukščiausias Lietuvoje saulės laikrodis su Auksinio berniuko skulptūra ant jo, senosios miesto kapinės. Svečius veduosi į man pačias jaukiausias miesto kavines.“

Tačiau labiausiai miestas Ingą Norkutę traukia žmonėmis – per tiek metų užgyventais bičiuliais, pažįstamais, kolegomis. „Jų, o ir savo namų, labiausiai pasiilgstu, kai būnu išvykusi, todėl grįžusi visada einu pasivaikščioti ir nuolatos pastebiu džiugius pokyčius. Šiauliuose laikas nestovi vietoje – viskas juda į priekį, nes tai jaunas miestas, kuriame pilna studentų ir įvairių profesijų kūrybingų žmonių“, – džiaugiasi aktorė.

Būti atpažįstamai – malonu

Nors kai kuriems žinomiems žmonėms ne visada malonu būti atpažintiems gatvėje ar parduotuvėje, Ingai smagu pabendrauti su šiauliečiais: „Man patinka, kad Šiauliuose gyvena drąsūs ir labai draugiški žmonės. Jie nebijo prieiti, pasakyti savo nuomonę: pagirti, paklausti, kaip gyvenu. Visi mane atpažįsta, kalbina, parduotuvėje išgirstu, kaip mane vadina „mūsų Ingute“. Kartais su pirmą kartą matomais žmonėmis pasikalbame kaip seniai nesimatę giminės. Kolegoms juokauju, kad jei kas, badu nemirčiau.“

Susimąsčiusi Inga Norkutė sako besididžiuojasi savo miestu, kuriame tapo sava. „Vos pagalvoji, kad kažką gal reikėtų sutvarkyti – žiūri: jau tvarkoma. Atsiranda naujų aktyvaus poilsio zonų ir vietų ramiems pasivaikščiojimams – juk Šiauliai apsupti kelių ežerų. Mieste pilna veiklų, įvairių švenčių, kultūros renginių. Čia daug kūrybingų žmonių, kurių idėjos mielai įgyvendinamos, tad ir verslas į Šiaulius ateina vis aktyviau“, – sako I. Norkutė.

Prekybos centras bus patogus miesto pakraščio gyventojams

Aktorė nepraleidžia progos su bendruomėnėmis sudalyvauti ir svarbiuose Šiauliams renginiuose. Ketvirtadienį ji atidarė ir Piktmiškio g. 75 įsikūrusį „Super market“ formato „Rimi“ prekybos centrą. „Tai – tankiai apgyvendintas rajonas, visai šalia – judri Bačiūnų gatvė, vedanti iš miesto centro į jo pakraštį. Taigi, jame bus patogu apsipirkti tiek šalia gyvenančioms šeimoms, tiek pro šalį važiuojantiems pasivaikščioti po Rėkyvos parką, Rėkyvos ežero apylinkes ar Šiaulių rajoną“, – įsitikinusi aktorė.
Kartu su trečiąja „Rimi“ parduotuve Šiauliuose atsidarė „Gintarinė vaistinė“, mėsos gaminių parduotuvėlė „Gardus dūmas“, gėlių parduotuvė, o pavakarieniauti ar papietauti kvies azijietiško maisto restoranas „Sushi Express“.

Pasak „Rimi“ prekybos centrų valdymo vadovės Irinos Miklienės, įmonės plėtros kryptys lieka nepakitusios: viena jų – dėmesys didžiųjų miestų priemiesčiams, turintiems potencialą augti. „Tokiems rajonams pritaikytas „Rimi“ prekybos tinklo „super“ formatas. Parduotuvės dydis, joje įdiegti sprendimai ir asortimentas formuojamas atsižvelgiant į šalia gyvenančių šeimų su vaikais kasdienius poreikius. Žmonėms svarbu, kad šalia namų galėtų patogiai ir greitai įsigyti kasdien reikalingų šviežio maisto prekių, taip pat jau paruoštų kulinarijos, konditerijos gaminių bei būtiniausių buities prekių, kurių šiauliečiai galės rasti naujoje parduotuvėje“, – teigia I. Miklienė.  

Šalia prekybos centro bus galimybė patogiai pasistatyti automobilį 60 vietų aikštelėje, čia įrengtos ir dvi parkavimo vietos elektromobiliams, o atvykę tėvai su mažais vaikais ras tris parkavimo vietas arčiau prekybos centro, skirtas šeimoms.

„Norime, kad kartą užsukę ir susipažinę su mūsų asortimentu, kuriame yra ir pigių, privačia „Rimi“ bei „Rimi Basic“ etikete pažymėtų prekių, žmonės taptų nuolatiniais pirkėjais. Kaip ir kitose „Rimi“ parduotuvėse, lojalumo kortelių turėtojams pagal apsipirkimų istoriją bus siūlomos asmeninės nuolaidos, kurios šalia teminių, savaitinių kategorijų ir kitų akcijų leis savo pirkinių krepšelį suformuoti išties ekonomiškai“, – sako prekybos centrų valdymo vadovė I. Miklienė.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 84 mažmeninės prekybos tinklo „Rimi“ parduotuvės bei e. parduotuvė „Rimi.lt“. Bendrovėje dirba beveik 3 300 darbuotojų. „Rimi Lietuva“ yra Švedijos mažmenininkui „ICA Gruppen“ priklausančios dukterinės įmonės „Rimi Baltic“ dalis. „ICA Gruppen“ – pirmaujanti mažmeninės prekybos kompanija Šiaurės regione, daugiausia dėmesio skirianti maistui ir sveikatai.

Į viršų