Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktorė Inga Norkutė-Žvinienė neabejotinai yra užkariavusi daugumos šiauliečių ir apskritai lietuvių širdis. Žmonės mielai lankosi spektakliuose, kuriuose ji vaidina ir su malonumu stebi, kaip aktorė atlieka Medos vaidmenį lietuvių seriale „Moterys meluoja geriau“.

Tai, kad I. Norkutė-Žvinienė yra mėgstama šiauliečių, buvo galima įsitikinti ir Šiaulių universiteto bibliotekoje vykusioje jaunųjų tyrėjų tarptautinėje mokslinėje konferencijoje „Ekonomikos, verslo ir viešosios vadybos aktualijos“.

Galėjo tapti kulinare
Atsistojusi prieš gausiai susirinkusią jaunų žmonių auditoriją, aktorė nevyniojo žodžių į vatą. Pasipuošusi šypsena ir gera nuotaika tuoj pat suskubo optimizmu užkrėsti ir į auditoriją susirinkusius miestiečius.

„Turėjau galimybę dirbti Klaipėdos dramos teatre, buvau pakviesta ir į Kauną, Rusų dramos teatrą, bet atvažiavau į Šiaulius ir labai pamilau šį  miestą, čia yra mano namai“, – savo pasakojimą pradėjo I. Norkutė-Žvinienė.

Juokaudama pasakojo, kad tapusi aktore pakankamai uždirbo, jog sugebėtų nusipirkti ir butą, ir automobilį. Tuoj pat prisiminė ir ankstesnes aplinkinių replikas, esą aktoriai apie tokį gėrį gali tik pasvajoti. Nepatikėjusi tokiais žodžiais įrodė, kad veikiant pagal prigimtį ir naudojantis turimais talentais, galima nugyventi pakankamai finansiškai stabilų gyvenimą.

„Mano tėvai niekada nenorėjo, kad būčiau aktore, siūlė dirbti kulinare, esą tuomet namie turėčiau ir miltų, ir kiaušinių, bet aš nepasidaviau ir įrodžiau, kad gali būti kitaip“, – atviravo ji.

Aktorė prisiminė, kaip baigusi mokslus mokykloje ir nepaisydama tėvų norų, panoro įgyti aktorinio meistriškumo specialybę dabartinėje Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje: „Mokėdama tik vieną eilėraštį, dėvėdama džinsinius šortus, salotinę palaidinę ir pasipuošusi nuaugusiais, peroksidiniais plaukais, suskubau į studentų atranką.“

Sužavėjo priėmimo komisiją
Atsidūrus tarp stojamiesiems pasiruošusių jaunuolių tuometinei jaunai panelei teko pasukti galvą, kaip sužavėti priėmimo komisiją. Štai vienas rodė, kaip moka gitara gražiai groti, kitas – nuostabiai deklamavo eilėraščius, o ji stojamiesiems buvo visiškai nepasiruošusi. Nepaisant to, vis tiek tikėjo savo jėgomis ir visiems juokaudama gyrėsi, kad jos dėdė yra Landsbergis, gerai pažįsta Mamontovą ir tikrai įstos. Tik atsistojus prieš komisiją ir prasidėjo visi tikrieji smagumai.

„Pirmojoje atrankos dalyje reikėjo padeklamuoti eilėraštį, papasakoti pasakėčią, paskaityti prozą, padainuoti ir pašokti. Tačiau aš komisijai pasakiau, kad bus etiudas. Komisijos nariai susižvalgė, bet tam neprieštaravo. Vėliau pareiškiau, kad persigalvojau – padainuosiu dainą, išgirdau atsakymą, kad tik – ne lietuvių liaudies. Vis tiek nedainavau, nusprendžiau vis dėlto deklamuoti eilėraštį, tik po to persigalvojau ir sakiau, kad vis dėlto pasirinksiu etiudą. Galiausiai taip gavosi, kad aš nieko nepadariau ir po to sužinojau, jog pirmąjį turą praėjau. Vėliau supratau, kad norint ko nors gyvenime pasiekti, reikia nebijoti būti truputį pakvaišusiems, drąsiems ir turėti tikslą“, – pasakojo I. Norkutė-Žvinienė.

Po studijų jos talentą pagaliau pripažino ir tėvai. Tuomet niekas net neabejojo, kad ką tik iškepta aktorė taps populiari ir mėgstama žiūrovų. Taip prasidėjo jos karjera meno pasaulyje.

„Pradėjusi dirbti Šiaulių dramos teatre, niekada nesuabejojau savo pasirinkimu. Negalvojau ir apie emigraciją. Manau, jeigu turi talentą ir šiek tiek smegenų, pasiekti karjeros galima bet kuriame Lietuvos miestelyje, tereikia tik tam pasiryžti“, – sakė aktorė.

Šiauliečius laiko savo giminaičiais
Po šmaikštaus ir atviro pasakojimo apie save, šiauliečiai suskubo užduoti klausimų. Jie domėjosi, kokie vaidmenys aktorei yra mėgstamiausi. Klausė, ar jai neįkyri gatvės praeivių žvilgsniai ir replikos. Norėjo sužinoti, ar jos tikroji asmenybė sutampa su atliekamu Medos vaidmeniu seriale „Moterys meluoja geriau“.

Aktorė atsakė, kad mėgstamiausio vaidmens neturi, jai ir nykštuką vaidinti smagu, nes dirba patinkantį ir prie širdies limpantį darbą. Atviravo, kad karjeros pradžioje būdavo smagu, kai gatvėje ją atpažindavo. Vėliau pasijausdavo nejaukiai, kai žmonės spoksodavo, ką perka parduotuvėje ir pan. Sakė, kad dabar Vilniuje į ją niekas nekreipia dėmesio, Klaipėdoje žiūri kaip į marsietę, o Šiauliuose pasitinka kaip giminaitę: „Šiauliuose žmonės su manimi bendrauja kaip su giminaite. Klausia, kaip gyvenu ar gali kuo nors padėti, o tai yra labai malonu.“

Prabilusi apie darbą seriale, kalbėjo esą Medos vaidmuo jai tikrai nėra svetimas. Pasidžiaugė, kad per dešimt metų Meda nebuvo kur nors išvežta ar „pakarta“ ir už tai padėkojo prodiuseriui.

Po tokios viešos išpažinties šiauliečiai dar ilgai nenorėjo paleisti aktorės, stengėsi prie jos prieiti ir asmeniškai pabendrauti. Aktorė tam nesipriešino ir atsakė į visus miestiečiams rūpimus klausimus.

Į viršų