„Omniva“ ir „Asendia“, bendra Prancūzijos („La Poste“) ir Šveicarijos („Swiss Post“) nacionalinių pašto paslaugų bendrovių įmonė, sudarė strateginės partnerystės sutartį, kuria siekiama padėti interneto mažmenininkams plėsti pardavimus įsitvirtinusiose ir besiformuojančiose rinkose.

Bendradarbiaudama su „Asendia“, „Omniva“ galės suteikti prieigą prie pasaulinių internetinių parduotuvių ir jų plataus asortimento. Vartotojai iš šio bendradarbiavimo gaus tiesioginę naudą – prekės Baltijos šalių klientams bus pristatomos greičiau ir patogiau. Naujoji abiejų bendrovių partnerystė reiškia, kad „Omniva“ bus atsakinga už klientų siuntų pristatymą ne tik trijose Baltijos šalyse, bet ir 20 kitų valstybių. Turėdama platų tinklą, logistikos pajėgumus, tvirtus ryšius įvairiuose regionuose ir didelę patirtį elektroninės prekybos srityje, „Omniva“ sujungia „Asendia“ ne tik su Baltijos šalimis, Suomija ir Rytų Europa, bet ir su Vidurine Azija bei Kaukazu.

„Šis bendradarbiavimas yra aiškus pasitikėjimo „Omniva“ prekės ženklu ir mūsų tarptautiniais sprendimais įrodymas. „Omniva“ ir „Asendia“ bendradarbiavimas yra puiki galimybė, nes turime bendrą tikslą: norime teikti išskirtines paslaugas B2C rinkai ir matome galimybes, kurias „Asendia“ atstovaujama pasaulio dalis siūlo kitų šalių internetinės prekybos įmonėms. Suvieniję jėgas galime aprėpti sparčiausiai augančias bei besivystančias rinkas ir sklandžiai aptarnauti savo klientus“, – teigia „Omniva“ valdybos pirmininkas Mart Mägi.

„Mūsų partnerystė su „Omniva“ rodo mūsų įsipareigojimą klientams ir norą toliau kurti sprendimus visuose pasaulio kampeliuose, kuriuose populiarėja apsipirkimas internetu“, – apie partnerystę bei jos išskirtinumą sako „Asendia“ generalinis direktorius Marc Pontet.

Atsižvelgiant į rinkos potencialą, ši partnerystė suteikia „Asendia“ galimybę interneto mažmenininkams patekti į pasaulinę rinką, kurioje yra 294 mln. potencialių interneto pirkėjų 30 šalių. Remiantis „Statista Digital Market Outlook“ vertinimais, devyniose Centrinės Azijos ir Kaukazo šalyse per artimiausius kelerius metus pajamos iš e. prekybos turėtų išaugti ir iki 2025 m. pasiekti 15 milijardų JAV dolerių. Tai reiškia, kad šios šalys yra patrauklios tarptautiniams mažmenininkams ir prekyvietėms.

Abi bendrovės nori ir yra pasirengusios kuo greičiau pradėti teikti paslaugas pagal šią partnerystę, o pagal dabartinius planus tai įvyks 2023 m. antrąjį ketvirtį.

Bendrovė „Omniva LT“ valdo didžiausią paštomatų tinklą Lietuvoje, kurį sudaro 420 paštomatų su daugiau nei 52 tūkst. siuntų skyrelių. Bendrovė taip pat sukūrė pirmąją lietuvišką išorinę prekių grąžinimo paslaugą, o 2021 metais pristatė ir naują tarptautinių siuntų platformą tarptautines.omniva.lt. „Omniva LT“ priklauso Estijos paštui – AB „Eesti Post“, kuris valdo didžiausią paštomatų tinklą Baltijos šalyse.

„Asendia“ yra viena iš tarptautinės e. prekybos ir pašto lyderių pasaulyje, pristatanti siuntas, paketus ir dokumentus į daugiau kaip 200 pasaulio vietų. Sujungusi savo steigėjų – bendrovių „La Poste“ ir „Swiss Post“ – patirtį ir kompetenciją, „Asendia“ grupė sukaupė didelę tarptautinę patirtį. Europoje, Jungtinėje Karalystėje, Azijos ir Ramiojo vandenyno regione bei JAV „Asendia“ šiuo metu dirba daugiau kaip 1,5 tūkst. darbuotojų.

Pranešimą paskelbė: Vytautas Lukaševičius, Integrity PR

Į viršų