Šiemet 30-metį mininti pavojingųjų atliekų tvarkymo bendrovė “Toksika” nuėjo netrumpą kelią nuo visuomenės prieštaringai vertinamos įmonės iki geriausios valdysenos ir bendruomeniškiausios Lietuvos bendrovės. Valstybės valdoma įmonė, kurios pagrindinė akcininkė yra LR Ekonomikos ir inovacijų ministerija, šiandien gali tarnauti pavyzdžiu, kaip tinkama vadyba gali užtikrinti pelningą veiklą ir grąžą valstybei.

Ekonomikos ir inovacijų viceministras Karolis Žemaitis pabrėžia, kad “Toksika” pasiekė akcininkų iškeltus tikslus, o įmonės valdoma pavojingųjų atliekų deginimo jėgainė dirba kokybiškai.

„Džiugina tai, kad Toksika“ siekia efektyviai ir inovatyviai atlikti jai paskirtas atliekų tvarkymo funkcijas ir taip prisidėti įgyvendinant Europos Sąjungos žaliosios politikos nuostatas. Teisingai parinkta socialinės atsakomybės politika leido pasiekti gerų rezultatų, o pastangos diegiant gerosios valdysenos praktikas parodo, kaip ribotus išteklius turinti įmonė gali tapti geruoju pavyzdžiu visam VVĮ sektoriui ar net privačiam verslui. Tai kartu ir patvirtinimas, kad gera valdysena kuria realią vertę akcininkui“, - teigia viceministras Karolis Žemaitis.

„Toksikai“ šiemet jau trečius metus iš eilės suteiktas aukščiausias valdysenos įvertinimas vidutinių įmonių kategorijoje. 2021-2022 m. valdysenos indekse „Toksika“ vidutinių valstybės valdomų įmonių kategorijoje sulaukė aukščiausio bendro įvertinimo A+. Tokį apdovanojimą “Toksikai” suteikė Valdymo koordinavimo centras (VKC), kasmet įvertinantis valstybės valdomų įmonių valdysenos kokybę.

“Per 30 metų įdėta daug pastangų, kad pavojingąsias atliekas tvarkanti įmonė užmegztų dialogą su visuomene ir įrodytų jai, kad gali veikti saugiai, ekologiškai ir darniai. Šiandieninė mūsų sėkmė ir pripažinimas kainavo nemažai kruopštaus kasdienio darbo, kurį skyrėme ir mūsų veiklos rezultatams bei dialogui su visuomene užmegzti”, - sako “Toksikos” generalinis direktorius Arūnas Dirvinskas.

A.Dirvinskas sako, kad įmonė kruopščiai žingsnis po žingsnio gerino savo valdyseną, užsibrėžusi tikslą pasiekti aukščiausią įvertinimą.

“Įmonės vadovų ir valdybos narių patirtį, įgytą privačiame versle, pavyko pritaikyti valstybės valdomoje įmonėje, šiandien sėkmingai konkuruojančioje su privačiomis įmonėmis laisvoje rinkoje. Ypač džiaugiuosi, kad aukštai esame vertinami už mūsų socialinę politiką, bendruomeniškumą, aplinkosauginę veiklą. Kadaise nemažai problemų turėjusi ir prieštaringai vertinama “Toksika” nuosekliu darbu pasiekė labai aukštų rezultatų”, - sake “Toksikos” vadovas.

“Toksikos” valdybos pirmininkas Dangirutis Janušas pabrėžė, kad tinkama įmonės valdysena lėmė ir sėkmingus metai iš metų gerėjančius finansinius rezultatus, ir augančias veiklos apimtis, ir investicijas į inovatyvius atliekų tvarkymo būdus.

“Bendrovė save mato kaip tvarią, aplinkai draugiškus sprendimus taikančią atliekų tvarkymo įmonę. Viršydama užsibrėžtus atliekų surinkimo ir tvarkymo planus, pasiekusi rekordinių atliekų deginimo pavojingųjų atliekų deginimo įrenginyje apimčių, „Toksika“ pasiekė puikių finansinių rezultatų. Džiaugiamės galėdami būti pavyzdine valstybės valdoma bendrove ir brėžiame sau naujus tikslus tvarumo srityje”, - teigė Dangirutis Janušas.

Pasak valdybos pirmininko, “Toksika” išsikėlė sau ir naujų ambicingų tikslų – taikyti inovatyvius atliekų tvarkymo būdus, įsilieti į žiedinę ekonomiką, paversti atliekų tvarkymą kuo draugiškesniu aplinkai.

Pranešimą paskelbė: PR Service, PR Service

Į viršų