Penktadienį prekybos Azijoje metu euro kursas stabilizavosi, bet spaudimas išlieka, nes Graikija pareiškė negalėsianti sumažinti biudžeto deficito tokiu mastu, kaip planavo, jeigu skolinimosi kaina išliks didelė. Po tokių pareiškimų išaugo tikimybė, kad Graikija kreipsis į Europos Sąjungą (ES) paramos.

Tačiau šalis paneigė pranešimus apie tai, kad ji gali kreiptis į Tarptautinį valiutos fondą (TVF) paramos, jeigu ES lyderiai neapsispręs dėl paramos Graikijai plano kitą savaitę.

"Nors spaudimas eurui išlieka, jis vargu ar ženkliai smuks artimiausiu metu, nes ES jau sutiko padėti Graikijai, jeigu iškils būtinybė, nors ir neatskleidė tokio plano detalių", - sakė analitikas iš "Shinkin Central Bank Research Institute" Džunas Katas (Jun Kato).

Euro kursas JAV dolerio atžvilgiu ūgtelėjo 0,1 proc. iki 1,3620 dolerio, prieš tai ketvirtadienį nusmukęs iki 1,3586 dolerio.

JAV dolerio kursas jenos atžvilgiu išlaiko pozicijas prieš artėjantį ilgąjį savaitgalį Japonijoje.

Euro kursas jenos atžvilgiu pakilo 0,1 proc. iki 123,19 jenos, JAV dolerio kursas jenos atžvilgiu taip pat pakilo 0,1 proc. iki 90,45 jenos. 
ELTA 
Į viršų