Šiuo metu Lietuvoje grėsmės dėl užterštumo vulkaninėmis nuosėdomis gyvūnų sveikatai nėra. Tačiau Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) dėl Islandijoje išsiveržusio ugnikalnio nuolat išmetamų dulkių ir pelenų dalelių ūkiuose laikomų gyvūnų šeimininkams rekomenduoja sekti informaciją apie vulkaninio debesies judėjimą, prognozes pelenų ir kietųjų dalelių nusėdimo vietoves. 

Ūkiniai gyvūnai šiuo metu dar laikomi tvartuose, jokios grėsmės nėra. Tačiau jei Lietuvoje būtų nustatytas didesnis vulkaninių dalelių nusėdimas, gyvulių laikytojai būtų raginami laikyti gyvulius tvartuose, neleisti jiems ganytis lauke, aprūpinti šienu ir švariu vandeniu, saugoti, kad neėstų užterštos žolės ar negertų iš stovinčių tvenkinių ar melioracijos kanalų, kol nesiliaus kritusi tarša. Siekiant apsaugoti gyvūnų sveikatą bei garantuoti saugią pieno produkciją, ypatingas gyventojų dėmesys atkreipiamas į vandens telkinių apsaugą nuo užteršimo vulkaninėmis nuosėdomis.

Pasak VMVT ekspertų, viena pagrindinių problemų, glūdinčių vulkano nuosėdose, yra labai dideli fluoridų kiekiai, kurie, patekę į organizmą, gali sukelti kaulų ir dantų problemas, ypač augantiems gyvuliams. Per daug fluoridų gali sukelti kalcio apykaitos pažeidimų. Šios nuosėdos taip pat gali turėti mechaninį poveikį gyvulių kojoms ar dantims, sutrikdyti kvėpavimą ar virškinimą.
ELTA 
Į viršų