Trečiadienį Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius Eduardas Bivainis ir „Swedbank“ Šiaulių miesto klientų aptarnavimo centro valdytoja Loreta Volbekienė pasirašė sutartį, kuria bankas miesto savivaldybei suteiks piniginę paramą jaunimo verslo skatinimui ir jaunimo verslo idėjų įgyvendinimo finansavimui.

Bankas prisideda prie jaunimo verslo
Kaip teigė banko atstovė L. Volbekienė, bankas yra suinteresuotas į miesto klestėjimą ir jaunimo rėmimą. Pasak jos, bankas yra suinteresuotas į projekto rėmimą iki tol, kol jis gyvuos.

„Sužinoję apie miesto savivaldybės iniciatyvą remti jaunimą, nedvejodami pareiškėme norą dalyvauti projekte. Tikimės, kad projektas bus ne vienkartinis. Skirsime ne tik finansinę paramą. Jei tik bus poreikis, suteiksime žinias, organizuosime konsultacijas. Lapkričio 24 dieną organizuojama konferencija, skirta jauniems verslininkams. Žmonės, kurie yra praėję verslumo kelią, pasidalins sava patirtimis. Džiaugiuosi, kad galime prisidėti prie Šiaulių miesto bendruomenės kūrimo ir suprantame, kad ateitis priklauso nuo jaunimo“, – teigė J. Volbekienė.

Įgyvendintos idėjos bus pristatytos lapkritį
Šių metų birželio mėnesį startavo jaunimo verslumo idėjų atrankos konkursas, jo metu buvo vykdomi mokymai, konsultacijos. Atranka įvyko rugpjūčio mėnesį, tada ir buvo paskelbti 5 nugalėtojai. Vieni jų jau turėjo įsteigtas įmones, likusieji jas steigė po konkurso. Šiuo metu yra vykdomas idėjų įgyvendinimas. Kaip teigė Ekonomikos ir investicijų skyriaus vedėja Kristina Šmitienė, šiuo metu įmonės vysto produktą, kurį pristatys verslo parodos metu lapkričio 24 – 26 dienomis.

„Šiaulių miesto savivaldybė, pagal laimėtojų vietą, yra skyrusi paramą verslo idėjoms įgyvendinti. Parama yra tiek finansinė, tiek žinių gerinimo.

Tikimės, kad projektas bus tęstinis ir kitąmet savivaldybės biudžete tam bus numatytos lėšos. Esame įsipareigoję konkurso laimėtojus dvejus metus kuruoti ir prižiūrėti. Ateityje tikimės turėti daugiau rėmėjų ir daugiau laimėtojų“, – sakė K. Šmitienė.

Banko rėmimas bus panaudotas verslo idėjų įgyvendinimui. Šiemet Savivaldybėje pirmą kartą startavo programa, kuria skatinamos ir įgyvendinamos jaunimo idėjos. Miesto savivaldybė šiam projektui skyrė 26 tūkt. eurų, o pirmieji rėmėjai „Swedbank“ – 3 tūkst. eurų.

Į viršų