Šiaulių apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Šiaulių AVMI) informuoja, kad mokesčių inspektoriai vizituos, bet neskubės bausti Šiaulių apskrities turgavietėse prekiaujančių verslininkų. Tačiau prekybininkams, neatsižvelgusiems į Mokesčių inspekcijos specialistų patarimus ir savanoriškai nepašalinusiems veiklos trūkumų, grės nauji patikrinimai ir baudos, rašoma išplatintame pranešime žiniasklaidai.

Mindaugas LAURINAITIS

Siekia paskatinti
Šia Šiaulių AVMI iniciatyva siekiama turgavietėse prekiaujančius verslininkus paskatinti veiklą vykdyti skaidriai ir legaliai. Inspekcijos specialistai sieks priminti, kad didmeninę prekybą vykdyti ir savo prekes parduoti kitam prekybininkui gali tik individualią veiklą pagal pažymą įregistravęs gyventojas. Vizitavimų turgavietėse metu Inspekcijos darbuotojai ne tik atsakys į prekybininkų klausimus, bet ir geranoriškai primins, kad, atsižvelgiant į registruotos veiklos formą, vykdant komercinę veiklą privalu laikytis ją reglamentuojančių teisės aktų. Inspektoriai įvertins, kaip tvarkoma apskaita, pajamuojamos prekės, apskaitomos gautos pajamos už parduotas prekes ar suteiktas paslaugas, deklaruojami ir mokami mokesčiai.

Baudų neskirs
Už vizitavimų metu pastebėtus trūkumus ir pažeidimus Šiaulių AVMI nebaus, o sudarys galimybę prekybininkams patiems savanoriškai juos pašalinti. Vėliau Inspekcija planuoja revizuoti, ar prekybininkai tinkamai vykdo šią pareigą, tikrins, ar pirkėjams duodami kvitai, laikomasi mokestinės drausmės.
„Šiaulių AVMI visada pasirengusi bendradarbiauti su mokesčių mokėtojais, suteikti reikiamą pagalbą ir konsultuoti. Tačiau jei prekybininkai nenorės bendradarbiauti su Mokesčių inspekcijos atstovais ar neatsižvelgs į jų pastabas dėl vykdomos veiklos bei prekiaus, kaip prekiavę, sulauks naujų patikrinimų ir pažeidimai nebus toleruojami“, – sako Administravimo ir personalo skyriaus vedėjas, vykdantis Šiaulių AVMI viršininko funkcijas, Virgilijus Januška.
VMI primena, kad gyventojai visą informaciją apie individualios veiklos registravimą, jos vykdymą ar mokestines prievoles gali sužinoti paskambinę VMI pasitikėjimo telefonu 1882, apsilankę Inspekcijos svetainėje arba atėję į Mokesčių inspekciją.

Į viršų