Šią savaitę organizuojama Mažųjų ir vidutinių įmonių asamblėja. Joje daugiausia dėmesio bus skiriama mažųjų ir vidutinių įmonių prieigos prie finansų, verslo aplinkos gerinimo, atsakingo verslumo, žaliosios ekonomikos, skaitmeninių technologijų įtakos, pažangaus reglamentavimo ir administracinės naštos įmonėms mažinimo klausimams aptarti, informuoja Ūkio ministerija.

„Labai svarbu identifikuoti problemas, su kuriomis susiduria verslas visoje Europoje, ir jas kompleksiškai spręsti. Smulkusis ir vidutinis verslas Europoje, kaip ir Lietuvoje, daro didelę įtaką regiono ekonomikai. Remiantis mažųjų ir vidutinių įmonių apklausų duomenimis, didžiausia įmones slegianti problema – rasti vartotojų. Todėl turime užtikrinti sklandų bendros Europos Sąjungos rinkos funkcionavimą ir įmonių konkurencingumo didinimą. Tai galime pasiekti sukūrę smulkiajam ir vidutiniam verslui kuo palankesnes sąlygas kurtis ir plėstis. Tikiu, kad ši asamblėja paskatins aktyviau diskutuoti ir padės spręsti verslui aktualias problemas“, – sakė ūkio ministras Evaldas Gustas.
Šiame Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai renginyje dalyvaus mažųjų ir vidutinių įmonių, verslo organizacijų, Europos, nacionalinių ir regioninių institucijų ir akademinės bendruomenės atstovai. Antradienį vyks Mažųjų ir vidutinių įmonių asamblėjos spaudos konferencija, kurioje bus pristatyti pagrindiniai asamblėjos klausimai. Per Mažųjų ir vidutinių įmonių asamblėją bus teikiami Europos verslininkystės skatinimo apdovanojimai. Jais įvertinamos sėkmingiausios verslumo ir verslininkystės iniciatyvos Europoje, plečiama verslumo samprata, skatinama palankių verslo sąlygų kūrimo politika. Europos verslininkystės skatinimo apdovanojimus Europos Komisija teikia nuo 2005 metų.

Pagal Ūkio ministerijos pranešimą parengė Algirdas BALKYS

 

Į viršų