3431433137 1329a1f5cc

Besiplečianti rinka ir nuolatos didėjanti konkurencija stabdo verslo plėtrą. Siekdami išlikti, privalome ieškoti naujų ir originalių būdų, leidžiančių maksimaliai padidinti potencialių klientų srautą. Jei nusprendėte tapti lyderiu ir pranokti konkurentus, jums bus būtinos SEO paslaugos, t. y. procesas, kurio metu optimizuojamas konkretus tinklalapis ir kuriamas specialus nuorodų tinklas, suteikiantis galimybę patekti į pirmuosius didžiųjų paieškos sistemų, pvz., „Google“ ar „Yahoo“, puslapius ir tokiu būdu maksimaliai padidinti tinklalapio lankomumą.

Kas yra SEO paslaugos?

Kurdami internetinę svetainę visų pirma galvojame apie jos dizainą, paveikslėlius ir šriftą, tačiau pamirštame, kad dailus turinys negali užtikrinti komercinės sėkmės. Iš tiesų daugelis svetainių neatitinka paieškos sistemų reikalavimų, todėl tampa nematomomis. Be to, net ir indeksuoti tinklalapiai gali pasiklysti interneto platybėse – ne paslaptis, kad didžioji dalis klientų domisi tik pirmuosiuose paieškos sistemų puslapiuose esančiomis svetainėmis. Tuo tarpu tinkamai atlikta SEO optimizacija ir profesionalios marketingo paslaugos konkretaus puslapio lankomumą gali padidinti iki keliasdešimt kartų.

 SEO paslaugos ir yra tam tikrų paslaugų sistema, kuri siekia atitikti klientų užklausas ir įgyvendinti paieškos sistemų reikalavimus. Svarbiausias jūsų tikslas – kuo aukštesnės pozicijos paieškos sistemoje su numatytu raktažodžių kiekiu. Raktažodžiai (arba raktiniai žodžiai) yra tam tikra frazė ar žodžių junginys, kurį klientas veda į paieškos sistemą, ieškodamas konkrečios prekės ar paslaugos, todėl jūsų siekiamybė – būti pirmuosiuose paieškos sistemos puslapiuose ir maksimaliai padidinti potencialių pirkėjų srautą.

SEO paslaugos yra ilgalaikė investicija, todėl specialistais, žadančiais greitus rezultatus, pasitikėti nereikėtų. Paprastai tokios įmonės bendradarbiauja su aukšto reitingo svetainėmis, galinčiomis patalpinti numatyto tinklalapio nuorodą. Deja, tokia paslauga ne tik kainuos kur kas brangiau, bet ir pažeis paieškos sistemų draudimus, o tai reiškia, kad jūsų tinklalapis gali būti visam laikui užblokuotas.

SEO tekstas – koks jis turi būti?

Viena svarbiausių SEO paslaugų – SEO tekstai, naudojami numatyto tinklalapio turinio užpildymui ir atgalinių nuorodų gavimui. Šie tekstai turi būti trumpi, įdomūs ir unikalūs, be to, jie turi turėti raktažodį, gebantį nukreipti į konkrečią svetainę. Nors SEO tekstų rašymas nėra sudėtingas procesas, vis dėlto čia būtina laikytis tam tikrų taisyklių, pvz., sklandžiai dėstyti mintis ir kurti informatyvius bei stilistiškai patrauklius tekstus.

SEO tekste svarbiausią vaidmenį atlieka raktiniai žodžiai. Deja, daugelis specialistų šiame etape persistengia, t. y. tekstas pradedamas kurti paieškos sistemoms, o ne žmonėms. Besaikis raktažodžio kartojimas verčia galvoti, kad rašytojas nėra susipažinęs su elementariomis stilistikos taisyklėmis. Iš tiesų pakanka naudoti vos kelis paieškos užklausų raktinius žodžius. Tiesa, skirtingos raktinio žodžio formos gali būti panaudotos daugiau nei vieną ar du kartus, tačiau šios frazės privalo skambėti natūraliai ir negriauti bendros teksto stilistikos.

Ypatingą dėmesį reikėtų skirti ir šio teksto apimčiai, t. y. straipsnis negali būti būti nei per trumpas, nei per ilgas. Specialistai tikina, kad kokybiškas tekstas turėtų būti sudarytas iš 300–500 žodžių. Ilgesnis tekstas atrodys nuobodus, trumpesnis – nevertas dėmesio. Labai svarbu, kad SEO tekstą kurtu konkrečios srities specialistas, kadangi toks straipsnis kels pasitikėjimą. Tekstas bus bevertis, jei jame liks loginių klaidų ar akivaizdžių prieštaravimų realybei.

Kaip viskas vyksta?

Kiekviena SEO paslaugas teikianti įmonė visų pirma privalo išsiaiškinti kliento poreikius ir tikslus – tik tokiu būdu gali būti sukurtas efektyvus veiklos planas.

Pirmas strateginis žingsnis, kurį privalo atlikti SEO įmonė, yra konkretaus puslapio analizė, t. y. kliento svetainės struktūros peržiūra – pakeitus kai kuriuos tinklalapio konstrukcinius elementus, galima padidinti įmonės pozicijas paieškos sistemose. Tuomet atliekamas SEO tyrimas, kurio metu analizuojami konkurentai ir rinka. Tokiu būdu atrenkami efektyviausi raktiniai žodžiai, galintys padidinti numatytos svetainės lankytojų srautus.

Kitas svarbus žingsnis – vidinis svetainės optimizavimas, kurio metu programiškai tvarkomi numatyti puslapio elementai, t. y. puslapis perkuriamas, laikantis SEO standartų, ir atliekamas turinio optimizavimas. Kitaip sakant, šiame etape yra ištaisomos tinklalapio klaidos ir atliekamas techninis tobulinimas. Kokybiškai atlikta vidinė svetainės optimizacija užtikrins aukštas pozicijas paieškos sistemoje. Norėdami džiaugtis geriausiu rezultatu, turėtumėte kiekvienam savo svetainės puslapiui naudoti skirtingus optimizacijos raktažodžius. Beje, kalbant apie vidinę svetainės optimizaciją, neretai iškyla sunkumų, kadangi atskiri SEO specialistai skirtingai supranta vidinės optimizacijos sąvoką. Dažniausiai šiam etapui priskiriami ir tokie darbai kaip svetainių vidinių nuorodų struktūrų sudarymas (ir jų koregavimas), pirmo puslapio rengimas, galimybė platinti tinklalapio nuorodą socialiniuose tinkluose ir t. t.

Vidinė svetainės optimizacija negali būti atskirta nuo išorinės optimizacijos. Šiame etape yra kuriamas specialus išorinių nuorodų tinklas, kreipiantis į jūsų svetainę – kuo daugiau nuorodų turėsite, tuo aukštesnės pozicijos galite tikėtis. Tiesa, negalima pamiršti, kad svarbu ne tik nuorodų skaičius, bet ir jų kokybė, todėl būtinai patikrinkite puslapio, siunčiančio jums atgalines nuorodas, statusą internetinėje erdvėje. Specialistai įsitikinę, kad kokybiškai atlikta išorinė optimizacija sudaro apie 80 proc. viso optimizavimo proceso vertės.

Paskutinis žingsnis – nuolatinis SEO rezultatų stebėjimas, analizavimas ir vertinimas. Šiame etape svarbus ne tik klientų srauto didėjimas, bet ir konkurentų veiksmų stebėjimas ir aplinkos pokyčių vertinimas. Atsižvelgiant į nuolatos besikeičiančią rinkos situaciją, atliekami pakeitimai ir būtini atnaujinimai, leidžiantys pasiekti maksimalų rezultatą.

SEO paslaugų privalumai

SEO paslaugos maksimaliai padidina lankytojų ir potencialių klientų srautą. Aukštos pozicijos paieškos sistemoje pagerins jūsų įmonės įvaizdį, todėl didės ir įmonės vardo bei prekinio ženklo žinomumas. Tai reiškia, kad jums bus sudarytos galimybės bendradarbiauti su patikimais partneriais ir didinti siūlomos produkcijos įkainius.

SEO paslaugos padės sukurti unikalų ir naudingą tinklalapio turinį. Atlikti tyrimai patvirtino, kad potencialūs klientai jūsų svetainėje lankysis kur kas dažniau, jei jiems bus siūlomi aktualūs ir įdomūs tekstai.

Sudarius efektyvų SEO paslaugų planą galima sutaupyti – šios paslaugos kainuoja kur kas pigiau nei kitos reklamos priemonės. Be to, reklama žada vienadienį efektą – atsisakę investicijų, skirtų šiai sričiai, sumažinsite ir potencialių klientų srautą, tuo tarpu, pasirinkę SEO paslaugas, galėsite džiaugtis ilgalaikiu ir patikimu rezultatu.

Apibendrinant galima konstatuoti, kad SEO paslaugos, vis dar daugeliui verslininkų atrodančios itin miglotos ir sunkiai suprantamos, iš tiesų gali užtikrinti aukštas pozicijas rinkoje, nuolatinius klientus ir didesnes pajamas. Specialistai prognozuoja, kad netrukus svetainių optimizacija taps viena svarbiausių nišų, gebančių užtikrinti ilgalaikę komercinę bei finansinę sėkmę.

 

Į viršų