nesiojami-kompiuteriai

Kaip išsirinkti nešiojamą kompiuterį?

Stacionarius kompiuterius sparčiai keičia nešiojami įrenginiai, vertinami dėl savo patogumo ir mobilumo, optimalaus kainos ir kokybės santykio. Nešiojami kompiuteriai yra lengvi, patogūs naudoti ir estetiškai patrauklūs. Tiesa, išsirinkti visus jūsų lūkesčius atitinkantį gaminį nėra taip lengva kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio – nešiojamų kompiuterių pasiūla itin didelė, todėl apsilankę specializuotoje parduotuvėje pasimetame jų gausoje. Siekdami išsirinkti tinkamą prekę, visų pirma turite nuspręsti, kokiam tikslui šį įrenginį perkate, t. y., ar nešiojamas kompiuteris bus skirtas darbui ir mokslams, ar žaidimams ir pramogoms.

Nešiojamas kompiuteris, skirtas žaidimams
Jei ieškote žaidimams skirto įrenginio, jums tiks visų gamintojų nešiojami kompiuteriai. Tiesa, vienas svarbiausių faktorių yra ekrano dydis. Rekomenduojama įsigyti bent jau 17 colių dydžio gaminį, be to, siekiant ryškesnių spalvų, patariama rinktis blizgų ekraną. Jei planuojate žaisti naujesnės versijos žaidimus, reikėtų rinktis naujesnės kartos procesorių. Specialistai tikina, kad geriausiu rezultatu galėsite džiaugtis pasirinkę INTEL tipo procesorių. Jums bus būtina ir kiek įmanoma galingesnė vaizdo plokštė. Ji leis mėgautis aukšta žaidimo grafika. Rinkitės didesnės talpos kompiuterį, nepamirškite įvertinti ir darbinės atminties.
Kitas svarbus faktorius – kompiuterio korpuso kokybė. Ją įvertinti galima liečiant ir spaudinėjant klaviatūrą ir jos klavišus. Įsitikinkite, kad jums bus patogu naudotis šiuo įrenginiu, kad nematote jokių vizualinių trūkumų ir kad kompiuteris atrodo tvirtas bei patikimas. Objektyviai įvertinkite ekrano lankstų kokybę. Nepamirškite, kad kuo tvirtesnė ekrano rėmo ir jo lankstymo konstrukcija, tuo mažesnė sulūžimo ar broko tikimybė.

Nešiojamas kompiuteris, skirtas darbui
Jei ieškote kompiuterio darbui, rinkitės tvirtą gaminį su stipriu korpusu. Ieškokite kompiuterio, kurio darbinė RAM atmintis būtų kiek įmanoma didesnė. Pirmenybę skirkite matiniam ekranui, kadangi dirbant su tokiu kompiuteriu, bus lengviau skaityti tekstinę medžiagą, be to, blizgus ekranas kenks vaizdo matomumui saulėtą dieną. Kadangi darbui skirti nešiojami kompiuteriai paprastai yra nešami į darbą, universitetą ar kitą darbinę aplinką, rekomenduojama įsigyti lengvą ir patogų gaminį. Kompiuterio svorį tiesiogiai lemia įrenginio dydis. Specialistai rekomenduoja įsigyti optimaliausią, t. y. 12–15,6 colių ekrano dydžio kompiuterį. Svarbu pagalvoti ir apie patogų dėklą kompiuteriui, t. y. rinkitės gaminį, kurio dėklas yra talpus ir patogus nešioti, turintis plačias ir paminkštintas rankenas.

Dažniausios pasirinkimo klaidos
Viena dažniausių pirkėjų klaidų – kompiuterio vertinamas, remiantis estetine jo išvaizda. Nepamirškite, kad kompiuteris turi paskirtį (t. y. jis gali būti darbo ar bendravimo priemonė, žaidimų įrenginys ar būdas maloniai praleisti laiką), todėl jo dizainui turėtų būti skiriama mažiausiai dėmesio. Galimas ir atvirkštinis variantas, t. y., kai kompiuteris perkamas dėl itin patrauklių parametrų, pvz., gamintojas tvirtina, kad įrenginyje įmontuotas naujausios kartos procesorius, nors pirkėjo poreikiams tokia įranga yra nereikalinga. Dar viena klaida – įsigyti nešiojamą kompiuterį vien dėl to, kad pardavėjas drauge su kompiuteriu duoda dovanų, pvz., programinę įrangą, antivirusinę programą ar modernų kompiuterio dėklą. Tik nedaugelis pirkėjų sugeba išlaikyti objektyvų žvilgsnį – daugelis šio tipo dovanų yra iš anksto įskaičiuotos į gaminio kainą.

 

Į viršų