11-16-2015 09

Daugėja jaunų verslų, įdarbinančių vos keletą darbuotojų.
Artūro STAPONKAUS nuotr.

Diana JANUŠAITĖ
Keičiasi visuomenės požiūris į verslą. Gyventojai vis drąsiau steigia įmones ir taip sukuria darbo vietą. Jie verslą pradeda vertinti kaip galimybę sukurti stabilų pragyvenimo šaltinį. Todėl kuriasi daugiau smulkių įmonių, įdarbinančių vos kelis darbuotojus. Tokius duomenis atskleidžia „Jauno verslo barometro“ tyrimas.

Orientuojasi į vidaus rinką
„Tyrimas parodė, kad kuriasi daugiau įmonių, uždirbančių mažesnes pajamas ir besiorientuojančių į kasdienių paslaugų ir produktų kūrimą. 30 proc. respondentų nurodė, kad jų metiniai pardavimai neviršija 15 tūkst. eurų. Taip pat daugėja bendrovių, kuriose dirba ne daugiau kaip du darbuotojai“, – „Šiaulių naujienoms“ sako banko valdybos narys ir prezidento pavaduotojas Šarūnas Nedzinskas.
Pastebima, kad beveik pusė jaunų įmonių renkasi veiklos sritis, orientuotas į vidaus rinką – periodinio vartojimo ir kasdienes paslaugas. Šiemet atsirado daugiau įmonių, užsiimančių tokiu verslu kaip šokolado krautuvėlės, kepyklėlės, prekyba arbatomis ar vaistažolėmis. Žodžiu, smulkūs verslai užpildo didžiųjų įmonių paliktas nišas.
„Smulkiosios įmonės išgyvena, nes su milžinėmis tiesiogiai nekonkuruoja. Jos labai gerai užpildo atsivėrusias naujas laisvas nišas, be to, yra lankstesnės. Labiau rūpinasi savo klientais, juos konsultuoja. Galbūt pasiūlo tą pačią bandelę ar šokoladą, bet jis būna gražiau suvyniotas, pagamintas rankomis ir pan.“, – esminius skirtumus tarp didžiųjų ir smulkiųjų įmonių atskleidžia Š. Nedzinskas.

Verslininkai riziką vertina atsargiau
Tyrimo duomenimis, įmonių savininkai verslo pradžioje nelinkę rizikuoti ir samdyti naujų darbuotojų. Todėl bendrovėse dirba tik keli asmenys. Specialistas svarsto, kad galbūt taip yra dėl finansinių priežasčių.
Jeigu įmonėje dirba daugiau nei dešimt darbuotojų, didėja mokesčiai. Todėl verslininkai tampa sumanesni. Suorganizuoja mini konkursėlį ir iš tų, kurie pasiūlo geriausią kainą, nusiperka paslaugą. Todėl jiems nebereikia nei vairuotojo, nei automobilio ir tokiu būdu sutaupo.
Žodžiu, jaunieji verslininkai nesamdo darbuotojų atlikti tų darbų, kuriuos jie gali nusipirkti vieni iš kitų.
„Taip besielgiantys verslininkai yra labiau patyrę, protingesni, brandesni ir atsargesni. Nepriima daug darbuotojų, nes už juos jaučia atsakomybę. Priima tik tada, kai žino, kad metus ar dvejus darbuotojams galės mokėti stabilų, jiems prižadėtą atlyginimą“, – akcentuoja pašnekovas.

Apie plėtrą galvoja ne visi
Panašiai kaip ir praėjusiais metais, šiemet per ateinančius 6 mėn. kas antras jaunas verslininkas ketina didinti pardavimus. Tačiau dabar pusmečio perspektyvos planuojamos atsargiau – gerokai sumažėjo planuojančių pajamas didinti 51 proc. ir daugiau. Daugiau nei pusė verslininkų pajamas didins iki 25 proc.
Paklausti apie planuojamus plėtros būdus, daugelis verslininkų taip pat buvo atsargūs – dauguma nurodė esamos produkcijos pardavimą dabartinėje rinkoje (69 proc.).
Š. Nedzinskas sako, kad ne visos įmonės nori augti. Jos pasiekia tam tikrą lygį ir to joms užtenka. Tiesiog verslininkai, sukūrę smulkią įmonę, jaučiasi stabiliai, pažįsta savo klientą ir nebenori keistis. Esą pradėjus plėstis nukentėtų produktų kokybė ir pan.
„Manau, kad tai yra geras mąstymas, rodantis, jog žmonės tapo ryžtingesni ir labiau žinantys ko nori. Jie atsakingiau žiūri į samdomų darbuotojų likimą. Tai rodo mūsų verslininkų brandumą“, – savo nuomonę išsako specialistas.
Reziumuodamas pabrėžia, kad naudinga dirbti sau, nes verslumas skatina ūkio augimą, mažina nedarbą, atsiranda mažiau paskatų emigruoti. Taip pat nuosavas verslas reiškia nepriklausomybę ir gebėjimą likimą perimti į savo rankas.

 

Į viršų