Šiaulių miesto meras ir Savivaldybės administracijos darbuotojai susitiko su Šiaulių kultūros centro rekonstrukciją vykdančios bendrovės atstovais. Kartu aptarta atliekamų darbų eiga, kylančios problemos. Statybos organizacija jau yra atlikusi apie 80 procentų visų numatytų darbų.

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas į susitikimą pakvietė Šiaulių kultūros centro rekonstrukcijos darbus atliekančios UAB ,,Versina“ atstovus. Pasitarime dalyvavo bendrovės vadovas Vytautas Banys ir projekto vadovas Andrius Dulkys, taip pat projektą kuruojantys Savivaldybės administracijos atstovai. Miesto vadovas pabrėžė norintis įsitikinti, kad projektas nesusiduria su didesnėmis problemomis.

0712e

„Šiaulių miestas jau turi vieną tikrai šiuolaikiškos statybos pavyzdį. Vertinant terminus ir darbų kokybę, mūsų Sporto gimnazijos salė yra vienas iš nedaugelio objektų šalyje. Norėtųsi, kad ir Kultūros centro renovacija išlaikytų panašius standartus. Bendradarbiavimas tarp savivaldos ir Vyriausybės iš tiesų gali būti labai efektyvus, žinoma, savivalda tada turi prisiimti itin didelius įsipareigojimus, to reikalauti ir iš projekto rangovų. Lietuva yra prisikankinusi su projektais, kurie vykdomi dešimtis metų, kasmet jiems „trupinamas“ finansavimas, statybos per tą laiką pabrangsta, o patys darbai vyksta labai lėtai. Todėl reikia kitokios, normalios praktikos pavyzdžių“, – sakė meras Artūras Visockas.

0712c

Pasak Savivaldybės administracijos Statybos ir renovacijos skyriaus vedėjo Evaldo Vaičeliūno, renovacijos procesas vyksta beveik taip, kaip planuota, tiesa, šiek tiek laiko susitrukdė dėl papildomo projektavimo poreikio, taip pat teko atlikti ir nemažai projekte nenumatytų darbų. Dar gali užtrukti laiptams reikalingo granito pristatymas. 

„Mums teko galimybė įrengti miestui tikrai svarbų kultūros objektą. Darbai vyksta gana sklandžiai, tačiau tikrai būtų daug lengviau ir paprasčiau pastatyti naują tokį pastatą, nei rekonstruoti seną. Beveik kiekvienas toks objektas slepia siurprizų, kurių nė vienas rangovas nenorėtų rasti. Ir mes radome tokių „dovanų“, problemas išsprendėm, tiesa, teko sugaišti ilgiau, nei planavome, bet dabar sėkmingai einame į finišo tiesiąją“, – komentavo UAB „Versina“ direktorius Vytautas Banys.

Savivaldybės atstovams rangovai aprodė visas rekonstruojamo Kultūros centro erdves. Kai kurios patalpos jau visiškai baigiamos, kai kur dar trūksta apdailos. Atnaujinimas panašiai vienodais tempais vyksta tiek pastato viduje, tiek išorėje.

Iki 2019 m. liepos 1 d. aktuose nurodytų darbų vertė – preliminariai 3,18 mln. eurų. Sutarties vertė – 4,12 mln. Eur. Taigi, atlikta apie 80 proc. visų numatytų darbų. Projekto finansavimo (ES lėšomis) sutartis baigiasi 2019 m. lapkričio 30 d.

0712a

0712

 

0712d

0712f

0712h

0712i

 

SAVIVALDYBĖS INFORMACIJA

Į viršų