Lietuvoje ir užsienio šalyse gerai žinomas Šiaulių berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis“ gražiausias metų šventes pasitinka su puikia dovana muzikos gerbėjams. Artimiausiu metu bus pristatyta naujausia choro kalėdinės muzikos kompaktinė plokštelė, kuri, ko gero, gali tapti viena laukiamiausių muzikinių dovanų. Kalėdų dvasią skleidžiantį albumą specialaus pristatymo koncerto metu pirmieji turės galimybę įsigyti vilniečiai, o tik prasidėjus kalėdiniam laikotarpiui, panašus, tik dar įspūdingesnis koncertas bus surengtas ir Šiauliuose.

Šiemet kalėdinę nuotaiką padės sukurti ne tik šventinės dekoracijos, bet ir puiki kalėdinė muzika. Tuo pasirūpino jaunieji Šiaulių miesto profesionalai – Šiaulių berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis“. Jau kitą savaitę bus išleistas puikus kalėdinis albumas „Tylią naktį, šventą naktį“.

Nauji kalėdinės muzikos rinkiniai Lietuvoje – tikrai retas reiškinys, ypač kai kalbame apie chorinės muzikos įrašus.

Pasak choro „Dagilėlis“ meno vadovo ir dirigento Remigijaus Adomaičio, naujoje kompaktinėje plokštelėje įrašyta net 16 labai įvairių kūrinių.

„Žvelgiant per laikmečio prizmę, klausytojai šiame rinkinyje išgirs ir XVI a. renesanso epochos giesmę, baroko muzikai atstovauja J. S. Bacho ir G. F. Hendelio kūriniai ir taip palaipsniui ateisime iki pat šių laikų kompozitorių kūrybos. Pusė albumo skirta užsienio autoriams, o iš lietuvių ypatingą duoklę atiduodame mūsų chorinės muzikos patriarchui Juozui Naujaliui. Jo giesmės jau tapo neatsiejama ir mūsų tradicinių kalėdinių koncertų repertuaro dalimi. Kai kuriuos kurinius klausytojai čia išgirs pirmą kartą, o kai kurie jau yra mintinai žinomi ir tapę neatskiriama Kalėdų dalimi“, – apie naujausią „Dagilėlio albumą kalbėjo vienas žinomiausių šalies chorvedžių.

Pirmieji su „Dagilėlio“ kalėdinės plokštelės muzika galės susipažinti televizijos žiūrovai. Kolektyvas šventinės muzikos rinkinį pristatys lapkričio 23 d. 8 val. 10 min. LRT televizijos laidoje „Labas rytas, Lietuva“. Tą patį savaitgalį sostinėje vyks ir muzikinio albumo pristatymo koncertas. Vilniečius „Dagilėlis“ lapkričio 25 d. 18 val. kviečia į „Vaidilos“ teatrą (A. Jakšto g. 9). Visus „Dagilėlio“ gerbėjus prašau pasidalinti šia žinute su sostinėje gyvenančiais artimaisiais, draugais ir bičiuliais. Nuoširdžiai stengsimės užburti širdis emocionalumu, puikia muzika, skambiais balsais ir artėjančių Kalėdų nuotaika“, – žada kolektyvo vadovas Remigijus Adomaitis.

Tik įsižiebus miesto kalėdinėms eglutėms, gruodžio 2 d. 16 val. „Dagilėlis“ lauks klausytojų koncerte, kuris vyks ir Šiaulių koncertų salėje „Saulė“. Prieš koncertą bus galima įsigyti ir naująją kalėdinę plokštelę „Tylią naktį, šventą naktį“, kuri neabejotinai bus puiki dovana kiekvieniems namams. Organizatoriai atskleidžia, kad Šiaulių publikai pasisekė dar labiau, nes scenoje „Dagilėliui“ pritars Lietuvos nacionalinės filharmonijos kamerinis ansamblis „Musica humana“ (meno vadovas Algirdas Vizgirda). Šis kalėdinis albumas – pirmasis bendras Šiaulių choro projektas su šiuo profesionaliu kolektyvu, tačiau tikrai ne paskutinis.

Šiaulių berniukų ir jaunuolių choras „Dagilėlis“ – aukščiausio lygio vaikų ir jaunimo kolektyvas, kuris yra nuolatinis konkursų, festivalių ir dainų švenčių dalyvis. Neatsitiktinai „Dagilėlis“ tapo popiežiaus Pranciškaus aukotose mišiose giedojusio, iš visos šalies surinkto choro pagrindu. Sėkmė Šiaulių berniukus ir jaunuolius lydi ir tarptautinėse scenose. O po pastaraisiais metais vykusių koncertų Europos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Rusijos ir Kinijos koncertų salėse, užsienyje pasklidusi „Dagilėlio“ gerbėjų „armija“ jau tikriausiai praaugo lietuviškąją. Kitų metų vasarą Šiaulių berniukų ir jaunuolių choro vėl laukia koncertų ciklas JAV.

dagil

Į viršų