Šiaulių trečiojo amžiaus universitetas (TAU) mini Mokslo ir žinių dieną. Šį spalį vyresniojo amžiaus studentus TAU sukvietė jau 20 kartą. Trečiojo amžiaus universitetas toliau auga. 1999 m. pagyvenę studentai galėjo lankyti paskaitas tik viename, o šiemet universitetas pakvietė studijuoti jau aštuoniuose fakultetuose. Naują sezoną pradedančius studentus sveikino Šiaulių meras, sėkmės linkėjo Šiaulių vyskupas ir Šiaulių universiteto rektorius.

Jau dvidešimtuosius mokslo metus pradedančio Šiaulių trečiojo amžiaus universiteto studentai vos tilpo koncertų salėje „Saulė“.

tau 002

Daugiausia šiauliečių renkasi studijas Turizmo ir kraštotyros bei Kultūros ir meno fakultetuose. Šiemet veiklą pradeda ir naujas aštuntasis Praktinių veiklų ir saviraiškos fakultetas. Dalį programos apie sodininkystę ir daržininkystę rengė žinomas mokslininkas dr. Algirdas Amšiejus, jis taip pat skaitys paskaitas TAU studentams. Saviraiška rūpinsis ir meno kolektyvą suburti planuoja dirigentas ir muzikos pedagogas Sigitas Vaičiulionis. Šio fakulteto studentai mokysis ir užsienio kalbų.

tau 003

TAU rektorius Algis Baublys informavo, kad norinčių mokytis senjorų skaičius toliau auga – į paskaitas šį rudenį užsiregistravo per 830 vyresniųjų studentų, jų sąrašai toliau pildomi.

tau 004

„Visiems šiauliečiams ir visoms šeimoms noriu padėkoti už miesto stabilizavimą. Dideliais tempais didėja miesto biudžetas, o kartu su juo – finansinės galimybės atnaujinti gatves, mokyklas ir darželius, viešąsias erdves. Pamažu ima augti ir gyventojų skaičius. Jūs esate svarbi tų pasikeitimų dalis. Smagu jausti čia susirinkusiųjų energiją, matyti jūsų aktyvumą. Branginkite žmogiškąjį ryšį savo šeimose ir su aplinkiniais, nuo jo priklauso miesto ir visos valstybės stiprybė ir ateitis“, – kalbėjo Šiaulių miesto meras Artūras Visockas.

tau 005

Naują studijų etapą pradedančius senjorus sveikino Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis, Šiaulių universiteto rektorius Donatas Jurgaitis. Studentams trumpai prisistatė visų aštuonių fakultetų dekanai. Praktinių veiklų ir saviraiškos fakultetui vadovaus TAU prorektorius Vaclovas Vingras, Sveikatos fakultetui – dekanė gyd. Danutė Bakštienė, Humanitariniam fakultetui – prof. Džiuljeta Maskuliūnienė, Kultūros ir meno fakultetui – Rūta Černiauskienė, Žmogaus ir aplinkos pažinimo fakultetui – Edvardas Gribačiauskas, Teisinių žinių fakultetui – Nijolė Masiliūnienė, Dvasinio tobulėjimo fakultetui – Rimantas Dauginas, Turizmo ir kraštotyros fakultetui – Sigita Jakštavičienė.

tau 006

Šiaulių trečiojo amžiaus universiteto mokslo metų pradžią muzikos spalvomis nuspalvino Šiaulių pučiamųjų orkestras.

tau 007

 

SAVIVALDYBĖS INFORMACIJA

Į viršų