Šiaulių miesto meras Artūras Visockas apsilankė žiedinėje Šiaulių rajono savivaldybėje ir susitiko su jos vadovu Antanu Bezaru. Merai aptarė bendradarbiavimo, sprendžiant gyventojams aktualius klausimus, galimybes, bendras regiono problemas. Anksčiau abiem savivaldybėms santykius tekdavo aiškintis ir teismuose, o dabar geranoriškai bendradarbiaujama daugelyje sričių.

Gretimų savivaldybių merai pirmiausia aptarė kelio į Jurgeliškių kaimą remonto būtinybę. Šuo keliu į Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centro sąvartyną kasdien vežamos atliekos iš viso regiono. Ten pat veikia ir UAB „Toksika“ pavojingųjų atliekų deginimo įrenginys, ir pavojingųjų atliekų sąvartynas, greta – UAB „Šiaulių vandenys“ nuotekų valymo ir dumblo apdorojimo įrenginiai.

„Kelias yra Šiaulių rajono teritorijoje, tačiau naudojamas toli gražu ne tik mūsų poreikiams. Kiek žinome, valstybė lėšų tam kol kas neplanuoja skirti, tad būtų logiška, kad tam tikromis proporcijomis prisidėtų ir kitos regiono savivaldybės“, – įsitikinęs Antanas Bezaras.

Šiaulių krašto savivaldybės iš tiesų gali pasigirti produktyviu bendradarbiavimu. Bendromis savivaldybių pastangomis sukurta regiono atliekų tvarkymo sistema gana sklandžiai veikia ir yra toliau sėkmingai tobulinama.

Pasak Šiaulių mero Artūro Visocko, komunalines paslaugas teikiančios miesto įmonės jau ir dabar aptarnauja kai kuriuos priemiesčio rajonus, tokie procesai turėtų tapti norma ir kituose gyvenamuosiuose rajonuose, kurie įsikūrę prie miesto ir rajono ribos. Bene sudėtingiausia rajono savivaldybei pasirūpinti prie Moters ir vaiko klinikos įsikūrusių gyventojų aplinka, nes į minėtą kvartalą iš rajono pusės net nėra normalaus privažiavimo.

„Gyventojams neturėtų labai rūpėti, kur kokios savivaldybės teritorija. Dabar administracinės ribos kai kur atskiria skirtingose gatvės pusėse gyvenančius kaimynus. Vieniems galioja miesto taisyklės, kietiems – rajono. Būtų siekiamybė gretimų savivaldybių bendradarbiavimą kilstelėti į tokį lygį, kad nei vieni, nei kiti nesijaustų diskriminuojami. O kai kuriuos rajonus – kaip šį prie Moters ir vaikos klinikos, labai logiška būtų prijungti prie miesto“, – kalbėjo Artūras Visockas.

rajonas prie klinikos

Šiaulių miesto ir rajono merų susitikime pasidžiaugta, kad tarp savivaldybių ir toliau vystosi konstruktyvus ir kolegiškas bendradarbiavimas. Nors dar prieš keletą metų, nesutardamos dėl vaikų švietimo, savivaldybės teisybės ieškojo teismuose, dabar viskas sprendžiama daug paprasčiau – randant abiem pusėms tinkamą sprendimą ir pasirašant bendradarbiavimo sutartis. Abu merai po pirmąja bendradarbiavimo sutartimi pasirašė jau pirmaisiais darbo mėnesiais –susitarta dėl galimybės rajono vaikams lankyti miesto darželius. Vėliau buvo sutarta dėl bendradarbiavimo rengiantis tiesioginio išvažiavimo iš Šiaulių LEZ teritorijos į magistralinį kelią A9 statybai. Pernai pasirašytas susitarimas, kuriuo rajono savivaldybė greitosios medicinos pagalbos funkcijas perdavė Šiaulių miesto greitosios medicinos pagalbos stočiai. Šiaulių rajono gyventojų patogumui taip pat įrengtas šviesoforas miesto teritorijos Tilžės, Pakruojo ir Aušros gatvių sankirtoje. Be papildomų susitarimų kitos savivaldybės vaikai taip pat gali lankyti Šiaulių miesto neformaliojo švietimo įstaigas.

 

SAVIVALDYBĖS INFORMACIJA

Į viršų